Melegszex

2011.12.08. 18:00

Nyilvánvaló, hogy melegnek lenni nem csak a szexben hoz az átlagtól eltérő változásokat, bár kétségkívül ez áll a (köz)figyelem homlokterében. A melegek, leszbikusok egy magukkal azonos nemű társat választanak párjukként, vele kelnek, vele fekszenek, s élik azokat a párkapcsolati hétköznapokat, amiket heteroszexuális társaik is. Sokszor szem elől tévesztjük, hogy nem kizárólag a szexuális vonzódás az, ami meghatározza a hovatartozást, de ez az a szelet, amiben ez esetben is könnyebb jótanácsokkal ellátni az érintetteket.

Az anális szex nem kizárólag a meleg párok szórakozása, de vitathatatlan, hogy szexuális életük szerves részét képezi, ezért megnézzük közelebbről, mik is a műfaj alapvető egészségügyi, higiéniai szabályai, s nem utolsó sorban, hogyan tehető a leginkább élvezetessé a meleg anális szex - leginkább kezdőknek.

Mindenek előtt igen fontos, hogy megismerkedj tested működésével, hogy tudd, mire számíthatsz, ha még nem volt részed egy másik férfival való szexben, ha a behatolás nem történt még meg, azaz, ha még az elején jársz meleg szexuális életed feltérképezésének. Nyilvánvalóan az orális szex az, ami a legkevesebb kérdést veti fel, hisz egyrészt tudod, mi jó neked, és ezt könnyebben adod át, másrészt valahogy természetesebben fakad ennek tudománya, csak az illető testrészt kell szeretni és becsülni, s nem utolsó sorban vágyni rá. Az anális szex ennél több fejfájást okozhat, ott van a behatolás elfogadása, a szokatlan élménnyel való találkozás, és a fájdalom is, ami kezdetben szinte elkerülhetetlen, akármennyire is kívánja az ember fia, hogy végre magában érezzen valakit.

20070706homomeleg.jpg

Melegszóhasználatában a befogadót és a behatolót aktív illetve passzív félnek nevezik, és uninak azt, aki mindkét szerepet bevállalja - az ismerkedés is általában eszerint történik. Persze egy meleg párkapcsolaton belül is váltakozhatnak a pozíciók, de kezdetben, mikor éppen csak rádöbbensz, hogy a saját nemed vonz, s igyekszel testileg, szexuálisan is megtalálni önmagad, eltarthat egy ideig, míg minden a helyére kerül. Felcimkézni semmiképpen nem kell se magadat, se másokat, de a kérdéssel gyakran találkozhatsz a meleg ismerkedések megfelelő pillanataiban.

A végbél

A végbél (rectum) a bélcsatorna utolsó szakasza, ami a végbélnyílásban végződik. Az ánuszcsatorna mindössze 3-4 cm hosszúságú, és valójában két izomgyűrű, a külső és a belső anális izom alkotja. A csatorna falában mirigyek vannak, amelyek a végbélbe nyílnak a végbélnyílás felett. A fertőzések ezeken a mirigycsap tornákon keresztül jutnak a végbélbe.

A csatorna hámja az izomösszehúzódás következtében redőket alkot, amelyeket Morgagni-redőknek neveznek. Az ánuszcsatorna felett a végbél kitágul, ezt a tágulatot ampullának hívjuk. A végbél teljes hossza 15-20 cm, így jól áttapintható ujjal, áttekinthető és vizsgálható rektoszkóp (végbéltükör) segítségével. Fontos a végbél vérellátásának, elsősorban a vénák helyzetének ismerete, mert kitágulásuk az aranyérként ismert elváltozásokat hozza létre.

Tisztálkodás, higiénia

A lónak egyik felére sem szabad esni ebben tekintetben. A megfelelő tisztálkodás elengedhetetlen, hisz ápoltnak lenni nem csak a másik fél miatt fontos, mi is kényelmesebben érezzük magunkat, ha tudjuk, megtettük, ami tőlünk telt. Fontos tudni, hogy a beöntés rendszeres gyakorlása nem feltétlenül ajánlott, mivel a bélfal - mint szervezetünk minden részlete - okosan megtervezett és kitalált műszer, külső hatásokkal való folyamatos bolygatása hosszú távon roncsolhatja a nyálkahártyát.

Inkább az ürítésre figyeljünk, s a külső tisztálkodásra, ebben sokat segítenek az intim törlőkendők, amiket ráadásul mindenhova magával tud hordani az ember. (Ugyanakkor a gyakorlat ezzel nem feltétlenül egyezik, ugyanis szinte minden passzív fél szex előtt beöntést ad magának). Nyilván mondanunk sem kell, hogy anális szexbe kizárólag óvszerrel bonyolódjunk, a sérülés veszélye itt igen nagy, ezáltal a fertőzésé is, tehát a gumi nélküli szex maradjon az állandó párkapcsolat kiváltsága. Sokan hirdetik az orális szex óvszerben való gyakorlását is, ám beláthatjuk, ezt a hetero közösségekben sem veszik túl komolyan, a fertőzés veszélye pedig ugyanakkora.

Anális behatolás

Az anális szex során tapasztalható esetleges fájdalom a végbél feszüléséből, az izmok görcsösségéből és a súrlódásból fakadhat. Ez főleg az első alkalmakkor lehet kellemetlen, a test képes hozzászokni, és határozottan örömét lelni a behatolásban, kiváltképp, ha már elmúlt az ismeretlentől való félelem gátló ereje is. A fájdalom csökkentésének legegyszerűbb módja testünk ismerete, hogy tudjuk, mi történik, hogy mit kell ellazítani, ha türelmesek vagyunk, és ha kellő mennyiségű síkosítót használunk.

Minden ember teste más és más, és mindenki máshogy reagál egy befelé haladó péniszre. A relaxiációnak is különböző technikái válhatnak be egyéntől függően, a koncentrálástól, a tudatos ellazítástól a mély lélegzetvételekig bármi segíthet, de egy kisebb méretű dildóval vagy análvibrátorral való bemelegítés is sokat segíthet. Első körben erősen ajánlott análtágítót használni, a síkosító használata pedig kötelező. Fontos a folyamatos kommunikáció, hogy mindvégig visszajelezzük, mi az, ami jó, mi az, ami sok, mik a határaink, mit érzünk, mire vágyunk.

20070706homomeleg1.jpg

Aranyszabályok anális öklözéshez

1. Mindig legyen gondosan ápolt a kezed, a körmeidet vágd le, s a reszelő sem árt, hisz a szemmel nem látható kis élek bizonyos helyeken intenzív fájdalmakat okozhatnak. Ez a fájdalom és az apró sérülések mellett a fertőzés veszélyét is hordozhatja, így az alapos kézmosás is igen fontos.

2. A behatolásban részesülő partner esetében fontos, hogy nyugodt, és ellazult legyen. A végbélnyílás nyelvvel történő izgatása, más néven anliningus, esetleg rimming sokat segíthet a relaxációban, és a behatolásra való felkészülésben. Egy ódzkodó partner vagy egy erőltetett behatolás nagy károkat okozhat nem csak testileg, de lelkileg is, így mindenképpen ahgyjunk elegendő időt a felkészülésre!

3. A teljes kézfej behelyezése esetén kötelező latex kesztyűt húzni (az orvosi kesztyű minden nagyobb patikában beszerezhető). Ez egyrészt a fertőzésektől óv meg, s mivel az öklözés esetén igen gyakoriak a hajszálrepedések, mindenféle kórokozó könnyen átadható. A vékony anyag a körmök esetlegesen meglévő éleit is tompítja, s a síkosító is sokáig megmarad a felületén. Használjunk bőségesen síkosítót, vizes alapút, az olaj alapú nem alkalmas a latexszel való használatra, s az egész kézfejet, a csuklót és a kar alsó részét is kenjük be vele. Jutassunk bőségesen a végbélnyílásra is.

4. Lassan, apránként hatoljunk a végbélnyílásba, mindig csak egy ujjal, s ha a záróizom ismét elernyedt, kövesse egyenként a többi ujj is. Ujjainkat amilyen szorosan csak lehet, tartsuk egymás mellett.

5. Ha már a hüvelykujjunkat is behelyeztük, adjunk hozzá még egy adag síkosítót, és óvatosan forgassuk be kézfejünket, majd keressük meg a prosztatát és ingereljük. 

6. Szorítsuk odabent ökölbe kezünket, s lassan kezdjük el ki-be mozgatni, ami a prosztataingerlés igen hatékony módja.

7. Mindig figyeljünk a partner reakcióira, a sebesség és a mélység irányítását kezdetben bízzuk rá, s ha kényelmetlennek, fájdalmasnak tartja a műveletet, esetleg vérzést tapasztaltok, ne folytassátok, hanem egy kis ellazítás után óvatosan húzd ki a kezed, és pihenjetek. Az ily módon kitágított bélnek egy kis időbe telik, míg visszatér a normál méretére, így a sikeres öklözés után is javallott egy kis pihenő.

Forrás: tabu.origo.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr803435683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása