Steiner Kristóf óvatosságra int a másság közlésével, annak ellenére, hogy egyre többen vállalják fel a nagyvilág előtt, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. A külföldön élő író, rendező ma már úgy érzi, a melegek szószólójának kell lennie.

20111220-steiner-kristof-draga-mama-karacsony-01.jpeg

"Régen nem éreztem missziómnak, hogy felkaroljam a melegeket, úgy gondoltam, saját szerencsémnek vagyok a kovácsa, miért kéne a melegek szószólójának lennem. Ma már úgy érzem, óriási a felelősségem. Amikor alkotok, akár írok, akár rendezek, próbálok olyan témát feldolgozni, ami vita tárgyát képezi, amiről úgy gondolom, hogy igazságtalanság " - kezdte őszinte vallomását Kristóf.  
"Számomra nem okozott gondot vállalni a másságom. Újra megtenném! Nem tudok másfajta életet elképzelni, mint őszinte életet. Mai napig rengeteg e-mailt kapok nagymamáktól, anyukáktól, fiataloktól, hogy sokat segített nekik, hogy felvállaltam a melegségem, így nekik is könnyebb elfogadniuk ezt a saját családjukban. Én csak azt tudom üzenni azoknak, akik félik felvállalni másságukat, hogy az emberek mindig találnak okot a piszkálódásra. Mindegy, hogy ez a homoszexualitás, súlykérdés, hajszín, szeplősség, bármi" - vélekedik a polihisztor, aki szerint a vallás is elfogadásra tanítja az embert. 
"A vallás azt mondja, hogy a szeretet az, ami számít. A szeretetbe pedig nem fér bele, ha nem fogadjuk el a másikat. Nagyon fontos azonban, hogy a kitárulkozás ne úgy történjen meg, hogy holnap mindenki kiáll és világgá kürtöli, hogy meleg. Nem szabad érzéketlenül tenni ezt sem. A szülők nagyon érzékenyek, ezért barátként kell közeledni feléjük ebben a kérdésben. Ahogy ők sem zúdítják rá az emberre egyszerre, hogy fiam, elválunk, a gyerek sem zúdíthatja rá a szülőre, hogy meleg. Ez egy folyamat, amit tiszteletben kell tartani."
 
Forrás: life.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr294788623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása