Támogatja az ausztrál kormányfő, hogy 2014-ben Sydneyben rendezzék meg a melegek rögbi-világbajnokságát.

Mark01.jpgJulia Gillard kedden, az Egyesült Államok elleni 2011. szeptember 11-i terrortámadás 11. évfordulóján közzétett üzenetében jelezte: egyetért azzal, hogy Ausztráliában legyen két év múlva a merénylet egyik hőséről elnevezett Bingham Kupa.

Mark Bingham meleg amerikai rögbijátékos egyike volt azoknak az utasoknak a United Airlines légitársaság terroristák által eltérített 93-as járatán, akik fellázadtak a gépeltérítők ellen. Bár a terroristákat nem tudták legyűrni, az akció eredményeként a repülőgép nem tudott célba érni, hanem a földnek csapódott Pennsylvania állam területén. A lázadás hős résztvevőit az Egyesült Államokban nagy tisztelet övezi.

Keddi videoüzenetében a munkáspárti ausztrál kormányfő hangsúlyozta, hogy a sportrajongó Ausztrália mélyen elkötelezett a sokszínűség és a kölcsönös tisztelet mellett, és "Sydney dinamikus városa tökéletes helyszín a Bingham Kupa számára, a Sydney Convicts, az első ausztrál meleg rögbicsapat pedig tökéletes házigazda".

Julia Gillard emlékeztetett, hogy Sydney adott otthont a 2000-es nyári olimpiának, a 2003-as rögbi világkupának és 2002-ben a "melegolimpiának". A Bingham Kupa résztvevőinek is "ugyanilyen szívélyes és nagylelkű fogadtatásban lesz részük" - ígérte a kormányfő.

Pártjától eltérően az élettársi kapcsolatban élő miniszterelnök ellenzi a melegházasság legalizálását, amelyet sokan követelnek Ausztráliában, és a közvélemény többsége is támogat. Gillard ugyanakkor a napokban lemondta beszédét egy vallásos lobbiszervezet gyűlésén, mert annak ultrakonzervatív vezetője azt mondta, hogy a homoszexualitás ártalmasabb az egészségre, mint a dohányzás.

 

Forrás: hvg.hu
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr954782883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása