Az Amerikai Egyesült Államok több tagállamában vita folyik arról, hogy kiterjesszék-e a házasság intézményét az azonos nemű párokra. Minnesotában például tiltják, míg Marylandben  engedélyezik a homoszekszuálisok házasságkötését. A törvénymódosítási diskurzus jelenl

 

eg is zajlik, ennek köszönhetően erős kampánytevékenységek folynak az érintett tagállamokban, amelyben egyházi személyiségek is részt vesznek, természetesen a törvénymódosítást ellenzőek oldalán.

A pápa amerikai püspökök vatikáni fogadásakor ismét kifejtette, hogy a keresztény vallással ellentétes az azonos nemű párok egybekelése. XVI. Benedek szerint mára olyan kulturális áramlatok nyertek teret, amelyeknek célja, hogy megváltoztassák a házasság jogi fogalmát.

A pápa ezért arra kérte az amerikai püspököket, segítsenek abba, hogy az egyház ellen tudjon állni ennek a nyomásnak azzal, hogy megvédi a házasság természertes intézményét. "A nemek különbözőségét nem lehet irreleváns tényezőnek tekinteni a házasság fogalmának meghatározásakor" - mondta XVI. Benedek. 

Szerinte a mai társadalomban leginkább a házasságot, a családot és a a szexualitásról való keresztény gondolkodást sújtó válság okoz aggodalmat. Ebbe bele tartozik a házasság kötelékének felbonthatatlanságának gyengülése, a fiatal párok együttélése a házasság előtt, amelynek súlyos társadalmi következményei vannak. 

Forrás: kitekinto.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr254314498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása