Az indiai legfelsőbb bíróság egy alapvető alkotmányjogi döntésével 150 év után legalizálta a homoszexualitás a hatalmas népességű országban, ahol becslések szerint több mint 2,5 millió saját nem iránt vonzódó ember élhet.

A bíróság szerint ellentétes az alkotmánnyal az indiai büntető törvénykönyv 377-es paragrafusa, amely „természetellenes szerelemnek” minősíti a homoszexuális kapcsolatot, és akár 10 év börtönnel is bünteti.

A nagy számú homo- és leszbikus közösségek nagy örömmel fogadták a döntés, míg számos egyház, és politikai párt élesen reagált a bíróság határozatár. A legfelsőbb bíróság épülete előtt spontán örömtüntetés robbant ki a hír hallatán. A határozatot üdvözölte az ENSZ és számos emberjogi szervezet.

Forrás: azta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr44313514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása