Budapest – Hogy is definiáljuk Steinter Kristófot? A bátor celeb, aki igenis vitte valamire? A vállalt másság hazai arca? A tévés? Az író? Mind együtt és külön-külön is. A 30. születésnapján bőven van mit ünnepelnie.

 

1982. február 18-án született Budapesten. A drámatagozat befejezése után felvételizett a Színművészeti Egyetemre, ahonnan azonban a második rosta után a rendező azzal tanácsolta el, hogy túl sok. Két évadon át játszott a Jászai Mari Színház Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalében, mint Manuel, és egy évadon át aJátékszín A Manderley-ház asszonya című darabjában alakította Robertet. Ezekben az években kapta első komolyabb szinkronszerepeit is, és máig legismertebb filmszerepét Árpa Attila Argojában.

Izrael és az írás

2002-ben jelentkezett a Viva Tv Benne leszek a tévében című műsorvezető-válogatására, ahová a közönség választottjaként került be. Egyre közismertebb lett: erősen szőkített hajával, harsány öltözködésével és megosztó nyilatkozataival provokálta a közönséget. 2004-ben a hazai közszereplőket tekintve elsők között vállalta fel homoszexualitását. 2006 óta él párkapcsolatban Matan Attias izraeli orvossal, aki korábban modellként dolgozott; 2011. szeptember 21-én házasodtak össze. 2008-ban Izraelbe költözött jegyesével, és megírta első novelláskötetét Gumimatrac a Gangeszen címmel, melyet a kritikusok és a közönség is nagyra értékelt. Jelenleg a londoni Golsdmith Egyetem hallgatója kreatív írás szakon. 2011 februárjában a MusicPlus televízió sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a csatorna főszerkesztői posztjára Steiner Kristófot választották ki, aki igent mondott a feladatra. Ebben az évben jelent meg második kötete, a Lélekbonbon is.

 

Forras: civishir.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr324144898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása