Trenton – A demokrata többségű New Jersey-i Szenátus elfogadta az egyneműek házasságát szabályozó törvényt, de valószínűtlen, hogy az állam nyolcadikként valóban engedélyezné a melegházasságot, a republikánus kormányzó, Chris Christie ugyanis vétót helyezett kilátásba.

 

Az állam képviselőháza várhatóan csütörtökön bólint rá a törvényre és küldi azt meg Christie-nek, az ország vezető republikánusai és az alelnökjelölt-aspiránsok egyikének. A Szenátus 24:16 arányban szavazta meg a jogszabályt, egyébként ugyanaznap, amikor Washington állam kormányzója, Christine Gregoire hasonló törvényt írt alá, s ezzel Washington lett a hetedik állam, amely igent mondott az egyneműek házasságára.

New Jersey demokrata vezetése, amelynek a törvényhozás mindkét házában többsége van, presztízskérdéssé avatta a melegházasságot, mondván, az állam létező házassági törvénye nem egyformán védelmezi mindkét házasságformát.

A javaslatnak akkor lenne esélye, ha kétharmadot kapna, ebben az esetben nem lenne érdekes a kormányzói vétó – ennyire azonban nem népszerű az egyneműek házassága New Jerseyben. Miután azonban nem lehet kétharmadra számítani, a vétó nyomán további figyelem irányul Christie-re, aki az előválasztási küzdelmekben Mitt Romneyt támogatja.

A melegházasság intézménye jelenleg a szövetségi fővárosban, valamint New York, Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, Vermont és Washington államokban ismert. A Gallup felmérése szerint tavaly első ízben több amerikai támogatta az intézményt, mint amennyi nem: 53 százalék.

Forras: nepszava.com

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr214123904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása