Washington amerikai szövetségi állam szenátusa szerdán késő este 28-21 arányban megszavazta az azonos neműek házasságkötését engedélyező törvényt.

washington.jpgA nyugati partvidéken fekvő állam képviselőháza a jövő héten szavaz a kérdésről. Előrejelzések szerint a melegházasságok legalizálásának nem lesz akadálya ebben a törvényhozó testületben sem.

Washington állam szenátusában és képviselőházában egyaránt a melegek jogainak társadalmi és törvényi elismerését támogató demokrata pártiak vannak többségben.

A homoszexuálisok és leszbikusok egybekelésének szentesítését maga a kormányzó, Christine Gregoire is felkarolta.

Jelenleg New York, Massachusetts, Connecticut, Vermont, New Hampshire és Iowa államok, valamint az Egyesült Államok fővárosa, az önálló szövetségi kerületnek számító Washington D.C. törvényei engedélyezik melegek összeházasodását.

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr444051325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása