Már több, mint egy évtizede annak, hogy az Európai Unió legnépesebb tagállamában bejegyzett párkapcsolatot létesíthetnek a homoszexuálisok. Németországban, időközben már számos válóperre is sor került.

 
8e09c0d1-68ee-4ac8-82b8-1fb748303127.jpgAz NSZK-ban - ahol 1985-ben nyílt meg a világ első meleg múzeuma (Schwules Museum) - 2001 augusztusa óta örök hűséget is esküdhetnek egymásnak a homoszexuálisok. A  bejegyzett párkapcsolat, akárcsak a házastársaknak megengedi a partner nevének viselését és egyszerűbbé teszi az örökösödési, lakásbérleti, betegbiztosítási ügyeket.

A Szövetségi Köztársaságban eddig már több 10 ezer azonos nemű pár kötött németül homo-házasságnak becézett hivatalos szerződést, mely a gyermek örökbefogadás lehetőségét leszámítva, egyenlő jogokkal ruházza fel a leszbikus és homoszexuális élettársakat. Németországban napjainkban számos közéleti személyiség is politikusok, színészek, képzőművészek stb. nyíltan vállalja, hogy a saját neméhez vonzódik. A tartományi jogú Berlint 2001 nyarától kormányzó főpolgármesterként irányító, szociáldemokrata Klaus Wowereit (képünkön) megválasztásakor elhangzott bejelentése: meleg vagyok és ez így van rendjén már szállóigévé lett a 3,5 milliós világvárosban. 
Forrás: mixonline.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr283718857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása