Megnőtt a kereslet a Hogyan értsük meg és gyógyítsuk a homoszexualitást? című kötet iránt Spanyolországban, miután sok boltban eltüntették a polcokról.
richard_cohen_fekvo.jpgA Richard Cohenamerikai pszichoterapeuta által írt kötet iránt tömegével érdeklődnek az emberek és rendelik azt meg Alex Rosal, a mű madridi kiadója, a Libros Libres vezetője szerint. A meleg és leszbikus szervezetek támadást indítottak a kötet ellen, ez azonban a kiadóigazgató szerint a szólásszabadság megcsúfolása. 

A szerző élete első felében homoszexuális volt, de semmi élvezeteset nem talált ebben az életmódban. A kötetben azt meséli el, hogyan változtatta meg szexuális orientációját. Műve ezreknek jelentett segítséget az előző 12 évben. 

Rosal rámutat: a kötet ellen tiltakozó szervezetek valószínűleg nem olvasták azt, így azt sem tudják, hogy az nem betegségről beszél, hanem érzelmi sebek gyógyulásáról, érzelmi sebei pedig mindenkinek vannak. Emellett, mivel a szerző maga is homoszexuális volt, tisztelettel, szeretettel és megértéssel beszél a melegekről. A kötetből semmiféle intorelancia nem olvasható ki. 

Cohen 1952-ben született és a bostoni egyetemen tanult. Sokat dolgozott egy szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő központban, majd HIV/AIDS-oktató lett a Vöröskeresztnél. 1990-ben alapította meg az International Healing Foundationt, hogy segítségére legyen azoknak a homoszexuálisoknak, akik meg szeretnék változtatni szexuális orientációjukat.  Ő maga egyébként evangelizál (pünkösdista, karizmatikus protestáns) keresztény volt, majd átlépett a homoszexualitást elutasító Unification Churchbe. 1981-ben vette feleségül Jae Sookot, a hírhedt Moon tiszteletes koreai esküvőjén. Kötetének első kiadása 2004-ben jelent meg – írja a CNA.

Forrás: magyarkurir.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr583522469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása