nagy-barnabas.jpgDemszky Gábor annak idején, még főpolgármesterként támogatásáról biztosította a melegek számára olimpiát szervezőket és Berlin polgármesterét, Klaus Wowereit, a budapesti melegolimpia megrendezésével kapcsolatban. Azóta tudjuk, miféle változások zajlottak le a fővárosban és országosan is, így kaján mosoly ült arcomra, mikor értesültem arról, hogy a német főváros nyíltan meleg polgármestere értesítette Tarlóst, hogy elődje a 2012 nyarán rendezendő játékok mellett állt, talán jó lenne, ha utódja is megtenné ezt, megmutatva, hogy személyében még inkább közeledtünk Európához, s a civilizált világhoz. Nos, Wowerei tévedett, nem közeledtünk, sőt, katonás hátraarcot vettünk.

A Friss Gondolat Egyesület még 2009-ben pályázatot nyújtott be, hogy az EuroGames elnevezésű, leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű sportolóknak lehetőséget nyújtó sporteseményt a magyar főváros rendezhesse. Ezt a kezdeményezést Demszky Gábor a pályázathoz csatolt levelében támogatta, majd még ugyanebben az évben a szervezők döntése értelmében Németország, Hollandia, Franciaország, Svájc, Nagy-Britannia és Dánia városai után országunkban rendezhetik meg az eseményt. A magyar sajtó szerint ráadásul a 3800 amatőr sportolót megmozgató rendezvény 1,5-1,8 milliárd forintot hozhat az országnak.

Tarlós válasza megérkezett azóta Wowereithez. Sejthető volt, mit ír az új főpolgármester, aki így nyilatkozott leveléről: “Klaus Wowerei a levélben felhívta a figyelmem arra, hogy lesz ezeknek az embereknek egy sportrendezvénye 2012-ben Budapesten, amelyet Demszky Gábor támogatott, és felkért engem is, hogy támogassam a rendezvényt. A válaszban azt írtam, hogy ezt a dolgot Demszky Gábor ígérte meg neki, vele beszélje meg, az én mentalitásommal ez a dolog nem egyeztethető össze, ezért én ezt a dolgot támogatni nem tudom”.

Ugye, érezzük a cizellált buzizást, amikor finoman ennyit ejt el az amúgy biztosan legendás műveltségű wombatidomár: „ezeknek az embereknek”. Az, hogy mentalitásával nem fér össze a dolog, már igazából meg sem lephet senkit. Elképzelem Tarlós úr mentalitását, és egy jelenet jut eszembe, amikor vitapartnerére borítja a kocsmaasztalt, pálinkástul, mikor már végképp kifogy az érvekből. Ezzel a mentalitással valóban nem fér össze a sokszínűség, tőle különböző polgárok jogainak támogatása, kirekesztettek védelme, bár erre az attitűdre már a „hajléktalankérdés” „megoldása” is rávilágíthatott.

No ,de nem is annyira lenne felháborító az eset, ha mindez nem néhány hónappal azután történne, hogy a polgármester egy belvárosi színház élére két megveszekedett nácit nevezett ki. Az összeegyeztethető a mentalitásával Tarlós úr? Feltételezem, hogy igen, hiszen a fentiekből is kiderült, csak olyan ügyek mellé áll, melyekre ez igaz. Akkor viszont a fent lefestett kocsmai jelenet valóban hűen tükrözi fővárosunk első emberének karakterét, látókörének széltét és hosszát, híres-neves mentalitását. Lehet még Budapestből világváros Tarlós irányítása alatt, de az nem ugyanahhoz a világhoz fog tartozni, mint Berlin.

Forrás: nepszava.com

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr673504870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása