Tarlós István Klaus Wowereit berlini főpolgármester kérése ellenére sem támogatja a budapesti melegolimpia megrendezését. A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű sportolók nemzetközi versenyét ettől függetlenül megtartják: június 27. és július 1. között 3800 versenyző érkezik Budapestre, ami a szervezők szerint 1,5-1,8 milliárd forint bevételt hozhat az országnak.

Klaus Wowereit levelének kézhezvétele után néhány nappal Tarlós István "rövid és udvarias" levélben válaszolt a berlini főpolgármesternek a budapesti melegolimpia ügyében.

1555.jpg"Klaus Wowereit a levélben felhívta a figyelmem arra, hogy lesz ezeknek az embereknek egy sportrendezvénye 2012-ben Budapesten, amelyet Demszky Gábor támogatott, és felkért engem is, hogy támogassam a rendezvényt – mondta az Indexnek Tarlós István. A válaszban azt írtam, hogy ezt a dolgot Demszky Gábor ígérte meg neki, vele beszélje meg, az én mentalitásommal ez a dolog nem egyeztethető össze, ezért én ezt a dolgot támogatni nem tudom".

Tarlós István azt mondta, egyebekben nem kívánja kommentálni ezt az ügyet. Annyit azért megjegyzett, hogy számára kérdéses, "nem diszkriminatív-e ez a rendezvény, ha ezen csak ilyen hajlamú emberek vehetnek részt, mert ha nagyon akarom, ez is a kirekesztés egyik formája."

Tarlós István korábban találkozott személyesen Klaus Wowereittel, Berlin felvállaltan meleg főpolgármesterével, de ahogy fogalmazott, kapcsolatuk megmaradt a diplomácia szűk keretei között.

A 14. Euro Gamest Tarlós István támogatása nélkül is megtartják. A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösség amatőr nemzetközi sportversenye 2012. június 27. és július 1. között lesz Budapesten. A versenyen 18 sportágban 3800 amatőr indul. A szervezők állami támogatást nem kapnak, de az Euro Games számításaik szerint 1,5-1,8 milliárd forint bevételt hozhat az országnak.

A Friss Gondolat Egyesület (FRIGO) a hazai LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) sportszervezetek alapítójaként 2009-ben pályázta meg a nemzetközi melegolimpia budapesti rendezését. A szervezet a pályázat mellé csatolta Demszky Gábor akkori főpolgármester támogató levelét és a fővárosi kulturális bizottság támogató döntését. Az Európai Meleg és Leszbikus Sportszövetség (EGLSF) közgyűlése 2009 márciusában nagy többséggel megszavazta a magyar pályázatot.

Forrás: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr833502343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.mester 2011.12.28. 19:27:12

Tarlós homofóbiáját ismerjük a Szigetről. Könyv is született róla.

Taplós! Az kurvára nem érdekel senkit, hogy mi fér össze a te mentalitásoddal (gondolom, a náci Csurka igen), mert te nem magánszemélyként nyilatkozol meg, baszod, hanem képviselő vagy.

www.youtube.com/watch?v=mOCeiAYzuo8
süti beállítások módosítása