Több mint ezer meleg, leszbikus és transznemű tüntetett szombaton Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában. A megmozdulás résztvevői szivárványszínű zászló alatt, zenére vonulnak a büszkeség napján Manila Malate negyedében, másokkal egyenlő jogokat követelve.

A Fülöp-szigeteki Melegek Haladó Szervezetének szóvivője elmondta, szervezetük arra törekszik, hogy a parlament fogadjon el egy törvényt a diszkrimináció ellen, ami miatt állásokat és társadalmi szolgáltatásokat tagadnak meg tőlük. A melegjogokat támogató Akbayan párt szerint pénzt gyűjtenek HIV-, illetve AIDS-tesztekre, továbbá egy segélyprogramra.

A manilai egészségügyi minisztérium adatai szerint 1984 óta az országban 7884 ember fertőződött meg HIV-vírussal, közülük 937-en szenvednek AIDS-ben.

Forrás: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr743449889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása