Az amerikai elnök a külföldnek szánt segélyeket, fejlesztési támogatásokat össze akarja kapcsolni a melegek jogvédelmével, és fel akarja venni a harcot azon külföldi kormányokkal szemben, amelyek igyekeznek kriminalizálni a homoszexualitást - ezt tartalmazza Barack Obama kedden kiadott memoranduma.

Egyebek mellett a külügyminisztérium és az amerikai kormány segélyszervezete a jövőben konkrét támogatást nyújtanak külföldön olyan melegeknek, akiknek nem garantálják jogaikat. Barack Obama egyúttal felszólította az amerikai kormányszerveket, hogy segítsék a jogsértések miatt menedékért folyamodó homoszexuálisokat.

"A leszbikusokkal, homoszexuálisokkal, biszexuálisokkal és transzneműekkel szembeni diszkrimináció megszüntetése világméretű kihívás, amely az Egyesült Államoknak az emberi jogok előmozdítására tett vállalásaiban is központi helyen áll" – hangsúlyozzák az elnöki közleményben.

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter kedden este Genfben bejelentette, hogy az Egyesült Államok 3 millió dollárral, vagyis átszámítva csaknem 700 millió forinttal járul hozzá a melegek jogainak védelmére újonnan felállított nemzetközi alaphoz.

Obama elnöksége kezdete óta küzd a melegek hátrányos megkülönböztetése ellen, megszüntette az amerikai hadsereg tilalmát a homoszexualitásukat nyíltan vállalók felvételére. Ugyanakkor nem állt ki egyértelműen az azonos neműek házasságkötése mellett, csupán annyit közölt, hogy "személyes nézetei változnak" - utalva arra, hogy korábban viszont ellenezte a házasságukat.

Forrás: hvg.hu


A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr993449839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása