A madridi kormány spanyol állampolgárságot adott a Puerto Ricó-i származású Ricky Martin énekesnek és Benicio del Toro színésznek, valamint Ysis Pérez Perera kubai színésznőnek – jelentette be pénteken José Blanco kormányszóvivő.

A 44 éves Benicio del Toro 2001-ben a Traffic című filmben Javier Rodriguez alakításáért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat kapta, többször dolgozott már Spanyolországban. 2008-ban Steven Soderbergh egy másik filmjében, a Che – Az argentin címűben nyújtott Che Guevara-alakítását Goya-díjjal, a "spanyol Oscarral" díjazták.

Ricky-Martin-Gay-01-2010-03-29.jpg

A világhírű Puerto Ricó-i énekes, a 39 éves Ricky Martin, valódi nevén Enrique Martin Morales, "szoros szakmai és személyes kapcsolatokat ápol Spanyolországgal" a kormány szerint.

A madridi kormány ugyancsak megadta az állampolgárságot Ysis Pérez számára, aki az El País című spanyol napilap havannai tudósítójának, Mauricio Vicentnek a felesége, akitől a kubai kormány visszavonta az újságírói akkreditációját.

A spanyol média szerint Ricky Martin azért kérte a spanyol állampolgárságot, hogy összeházasodhasson férfi élettársával, Carlos González közgazdásszal. A pár az énekes két fiát, a hároméves ikerpár Matteót és Valentinót közösen neveli.

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr43399141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása