Cher a Twitter közösségi portálon kelt ki a "bigottok" ellen, akik ellenzik, hogy férfivé operált gyereke részt vegyen a Dancing With The Stars című népszerű amerikai táncos műsorban.

Chaz Bono nőnek született, a közelmúltban operálták férfivá. Híres szülők gyerekeként ügye nagy port vert fel az Egyesült Államokban, sokan épp azt kifogásolják, hogy a táncos vetélkedő producerei ezt meglovagolva hívták meg a műsorba, amelynek szereplőit a héten jelentették be.

cher-152208.jpg

A szeptemberben kezdődő műsorban 12 híresség kap helyet, Chaz Bono mellett megmutathatja tánctudását többek közt Ron Artest kosárlabdázó, Hope Solo, az amerikai női fociválogatott erőssége, a valóságműsorokból ismert Robert Kardashian és Kristin Cavallari, két televíziós személyiség, Nancy Grace és Ricki Lake, Chynna Phillips énekesnő-színésznő, David Arquette színész, pályatársa, J.R. Martinez, valamint Elisabetta Canalis olasz modell, aki leginkább arról híres, hogy sokáig George Clooney barátnője volt.

Keresztény csoportok azonban szót emeltek a transznemű Chaz Bono meghívása ellen, a OneMillionMoms.com portál szerint ez a legújabb példa arra, miként próbálják a televíziós csatornák az amerikai családokra erőltetni a szexuális ügyeket. A szervezet nem szólított fel a műsor bojkottjára, de a keresztények számára elfogadhatatlannak nevezte Chaz Bono és a nyíltan meleg Carson Kressley valóságshow-sztár beválogatását.

Chaz Bono anyja, Cher a Twitter közösségi oldalon "hülye bigottoknak" nevezte a fiát a napokban támadó embereket, és magasztalta gyereke bátorságát. "Fogadok, hogy a nagy többség szeretni fogja Chazt a műsorban" - írta bejegyzésében. A Dancing With The Stars készítői rámutattak, az eddigi 120 versenyző között legfeljebb három meleg, leszbikus vagy transznemű volt, és hangsúlyozták, a műsor továbbra is családbarát marad.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr533398860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása