A Vatikánba hívatták Raul Vera atyát, az észak-mexikói Saltillo püspökét, hogy adjon magyarázatot egy homoszexuális közösségben végzett lelkipásztori munkájára.

Maruca Arriaga, a püspökség szóvivője augusztus 11-én közölte, hogy a püspök szeptember elején utazott Vatikánvárosba, ahol elöljárói a San Elredo Közösségben végzett munkájáról kikérdezték.

A San Elredo Közösség egy olyan katolikus hívőkből álló csoport, amelynek tagjai nyíltan felvállalják homoszexualitásukat, és közösségi munkát végeznek Mexikó északi részén. Sokan bírálják a püspököt még saját egyházmegyéjében is amiatt, hogy kapcsolatban áll a csoporttal. A tradicionalista bírálatokra válaszul Raul Vera püspök azt mondja, hogy lelkipásztori munkája kizárólag "az élet és a hit közötti kapcsolat megerősítését" célozza.

024.JPG

A 66 éves püspök tavaly megkapta a norvégiai Rafto alapítvány emberi jogi díját, amelyet az illegális bevándorlók védelmében végzett tevékenységével érdemelte ki. Tagja a Mozgalom a békéért és igazságosságért nevű mexikói szerveződésnek is, amelyet Javier Sicilia, egy neves mexikói költő, újságíró indított el, miután egyik fiát márciusban maffiózók meggyilkolták. A mozgalom azt akarja elérni, hogy a mexikói kormány változtasson a kábítószer-kereskedők elleni küzdelem stratégiáján.

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr243398061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása