Homoszexuális ősember?

2012.09.19. 16:00

A Cseh Köztársaság területén - Prága külvárosában - egy feltehetően a Krisztus előtt 2900 és 2500 körüli évekből származó csontvázra bukkantak a régészek, amelyről megállapították, hogy minden valószínűséggel egy késő kőkorszaki homoszexuális ősembernek a maradványai.

A holttest nemi irányultságára a tudósok a temetkezés módjából következtettek. Abban az időszakban ugyanis jellemzően a férfi holttesteket jobb oldalukra fektetve, fejükkel nyugat felé temették el, míg a nőket bal oldalukra fektetve, kelet felé fordítva. Ezen kívül a férfiak mellé rendszerint fegyvereket, szerszámokat, késeket temettek, míg a nőkkel együtt fogakból készült nyakláncokat, háziállatokat, fülbevalókat, háztartási dolgokat helyeztek a sírba.

shutterstock_63405943.jpgEz a férfi csontváz azonban meglepő módon fejével kelet felé nézett, és számos háztartási tárgy hevert mellette, továbbá még egy olyan ovális tárolóedény is, amelyet eddig szintén csupán női sírokban láttak a régészek. Mivel abban a korban nagyon komolyan vették a temetési rítusokat, a tudósok elvetették azt a feltevést, miszerint csupán tévedésből temették volna el női módra ezt az ősembert.

Kamila Remisova Vesinova, a régészcsapat tagja szerint sokkal valószínűbb, hogy a csontváz egy eltérő nemi identitású férfié volt, vagy egy homoszexuálisé vagy egy transzvesztitáé.Katerina Semradova, a régészcsapat másik tagja, arról számolt be, hogy munkatársai korábban már egy mezolitikus korból származó sírhelyet is felfedeztek, ahol viszont egy női harcos holtteste volt férfi módra eltemetve.

Hozzátette, hogy a szibériai sámánokat és varázsló doktorokat is ilyen módon temették el, de őket értékes tárgyakkal együtt, amelyek a társadalomban betöltött kiemelkedő szerepükre utaltak.Ez a mostani felfedezés azonban egyik fenti esetnek sem felel meg, a régészek szerint egyértelműen egy transzvesztita vagy egy úgynevezett harmadik nemű ember csontjaira bukkantak.

Forrás: napidoktor.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr604783030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása