Lányoknak, akik lányokat szeretnek, és fiúknak, akik fiúkat. Meg persze azoknak, akik egyszerűen csak kíváncsiak...

Fejtsd meg!

Az egyetlen ember, aki tudja, hogy kihez vonzódsz, az Te vagy. Amit a családod, a barátok, az iskola és általában a világ sugallnak, befolyásolhatja, hogy hogyan viszonyulsz a saját érzelmeidhez. De aki eldönti, hogy pontosan mit is érzel, az csak Te lehetsz.

Van, aki teljesen biztos bene, hogy meleg vagy leszbikus, néhány ember mindkét nemhez vonzódik, a többiek pedig azt mondják, hogy egyszerűen nem érzik teljesen egyértelműnek a dolgot.

Senki sem tudja, hogy mi határozza meg a szexualitásunkat. A körülöttünk lévő emberek, az, hogy mi történik velünk életünk során, esetleg egyszerűen csak ilyennek születtünk, vagy csak nyitottabbak vagyunk és kíváncsiak. A homoszexualitás általában negatív üzenetet sugároz az emberek felé, ezek után sokan megbékélnek vele, hogy ha a saját nemedhez vonzódsz, az szívás. Nézd meg a homofóbiáról szóló cikkünket, ha többet szeretnél tudni!

homoszexualis.jpg

Öntudat

Homoszexuális, heteroszexuális, biszexuális, meleg, leszbikus és lehetne még folytatni a sort. Az emberek sokféle szót használnak, hogy meghatározzák szexuális beállítottságukat. Néhányan viszont egyáltalán nem engedik megbélyegezni magukat. Ha találsz magadnak egy megfelelő címkét, az megnyugtató lehet, de nem nélkülözhetetlen.

Ami a leginkább számít az, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Ha felvállalod

Ha úgy döntesz, hogy elmondod másoknak (például barátoknak vagy családtagoknak), hogy a saját nemedhez vonzódsz, akkor vannak honlapok, amik a segítségedre lehetnek. Nézz szét a Google-ön!

Támogatás

A Minus18, 18 éven aluli homoszexuális fiataloknak szervez különféle rendezvényeket Ausztráliában. Az ő honlapjukon is találsz történeteket azokról, akik nyíltan felvállalták homoszexualitásukat. A Rainbow Network website-ján több linket is találsz támogató csoportokhoz, ha jól tudsz angolul.

Forrás: kamaszpanasz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr853481907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása