A szobatársam leszbikus!

2012.01.07. 18:00

Erős a gyanúm, hogy a szobatársam leszbikus. Mit kell tenni ilyenkor? Egyáltalán szükséges valamit lépnem?

Lehet, hogy pár alapinformáció igencsak hasznos lenne most neked, hogy tudd kezelni a helyzetet. De lehet, hogy csak a módját szeretnéd megtalálni annak, hogy hogyan beszélj a szobatársaddal a sejtéseidről.
Legyen szó bármelyik változatról, a legjobb, ha megpróbálod a dolgokat egy másik szemszögből nézni: Milyen szerencsés vagy! Ugyanis, ha valaki együtt él valakivel, aki –feltehetőleg – más, az a legjobb módja annak, hogy elfogadjunk különböző embereket. Hidd el, ez az egyik legnagyobb haszna annak, ha kollégiumban, vagy az otthontól távol élünk. Így ugyanis a látókörünk egyre inkább kiszélesedik.
Szóval, először is pár apróság a szexualitásról általánosságban. A mai világban sajnos sokan tanítanak minket arra, hogy valaki vagy normális szexuális beállítottságú, vagy pedig homoszexuális. A szakértők azonban azt mondják, hogy az emberek sajnos túlzásokba esnek, és csak teljesen heteroszexuális (ellenkező nemhez vonzódó), vagy csak teljesen homoszexuális (azonos nemhez vonzódó) embereket tartanak számon. A valóságban azonban sok ember esik e két kategória közé. Vannak, akik az egyik nemhez jobban vonzódnak, de attól még van, hogy a másik nem felé is szexuális vágyat éreznek. De vannak olyanok is, akik egyenlően, mindkét nem iránt vonzódnak.
lolita.jpg

 

A te szobatársad bárhol elhelyezkedhet e két szélsőség között. Lehet, hogy elsődlegesen az azonos neműeket szereti, de lehet, hogy csak néha, sőt lehet, hogy egyáltalán nem vonzódik a nőkhöz. A lényeg, hogy vonzódhat ő akárkihez, a lényeg, hogy megtanuld, ő semmivel nem másabb, mint te. De menjünk tovább. Hogyan is tudod kezelni a belső érzelmeidet, és a benyomásaidat? Tedd fel magadnak a kérdést: Na és akkor mi van? Miért baj az nekem, hogy a szobatársam a lányokhoz vonzódik? Lesz ennek valami hatása az együttélésünkre? Mi a te véleményed a homoszexualitásról? Vajon ez a tény, megváltoztatja majd a kapcsolatotokat?

Talán jobb, ha előbb magadban lezongorázod, hogy mik is lennének a reakcióid, ha kiderülne, hogy a szobatársad tényleg homoszexuális. Le lennél törve, mert úgy gondolod, hogy neki ezt már el kellett volna mondania? Nem éreznéd magad jól egy homoszexuálissal? Talán amiatt fogsz aggódni, hogy nem tudod, hogyan fognak mások reagálni, ha megtudják, hogy egy leszbikussal élsz? Vagy úgy véled, hogy mások majd téged is leszbikusnak tartanak? Számos oka lehet még annak, hogy miért érezheted magad rosszul, vagy letörten. Némelyik ilyen probléma homofóbiához vezethet, amely irracionális félelemmel, vagy a biszexuálisok és a homoszexuálisok ellen irányuló utálattal járhat. De ugyanúgy, mint minden fóbia, megszüntethető, ha jó kapcsolatot tudsz kialakítani olyan emberekkel, akiktől félsz. Jelen esetben homoszexuálisokkal. (Amelyre a legjobb egy szobatárs, vagy egy barát.)

Azzal, hogy törődsz a saját problémáddal, új dolgokat tanulsz meg, és kitágítod a világnézeted. Emlékezz csak vissza! A szobatársad ugyanaz a személy, aki azelőtt volt, mielőtt megtudtad, hogy ő leszbikus. Ha neked addig rokonszenves volt és jó fej, akkor hidd el, azután sem lesz más, hogy megtudtad, melyik nemhez vonzódik. Ha számodra korábban is ellenszenves volt, akkor valószínűleg továbbra is az lesz. Hidd el, a szobatársad leszbikussága nem fogja megváltoztatni őt! Csak egy újabb dimenzió is kinyílik majd előtte, amely számodra még idegen, és nem tudod oly könnyen elfogadni.

Miután átrágtad magad a saját kérdéseiden, talán beszélni szeretnél a szobatársaddal is. Mit szeretnél neki mondani? Talán a legjobb, ha leírod az érzéseidet és kérdéseidet, amelyet természetesen később megsemmisítesz. De ez talán segíthet, hogy letisztázd a gondolataid. Beszélhetsz neki az érzéseidről, a félelmeidről, ne kérdezz rá egyértelműen egyből, és ne ítéld el! Magyarázd el neki a te nézőpontodat is! Majd pedig, hagyd, hogy válaszoljon! Lehet, hogy beszél, de lehet, hogy nem beszél a szexuális identitásáról! Ez az ő választása!

Szüksége lesz a barátságodra, és a biztatásodra, különösen akkor, ha úgy érzi, hogy te kényelmetlenül érzed magad ebben a témában! Ha nem támadod le, és nem fogsz másképp viselkedni, hidd el sok dolgot meg fog veled osztani, és rájöhetsz, hogy ő is ugyanolyan, mint te.

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr703481774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása