Ki hinné, hogy egy-egy alapvető vitamin nemcsak egészségünk, de szexuális vágyunk felkorbácsolásáért is felelős. Nincs abban semmi titok, hogy a vitamindús étkezés fenntartja a nemi vágyat, hiszen ha egészségesek vagyunk a libidónk is egészséges... De azt, hogy olyan létfontosságú vitaminnal, mint a C-vitamin még fokozhatjuk is kedvünket a szerelmeskedéshez, azt nem gondoltuk volna.

Milyen összefüggések vannak a vitaminok és a szex között?

tumblr_ls0mqodmts1qlu3v5.jpgHát ha elfogyaszt egy paprikát és egy kivit – vagy bármi más, C-vitaminban gazdag ételt –, nem kell mindjárt hideg zuhanyt venni. Persze vannak olyan vitaminok, amelyek tényleg felfoghatók ajzószernek. A C-vitamin is befolyásolja nemi életünket, mert nagy szerepe van a rosszkedvünkért felelős hormonok lebontásában, ezenkívül védi a spermiumokat is.

Az E-vitamin (ami magvakban, növényi olajokban található) a népi regékben termékenységvitaminként szerepel, védi a sejteket és a véráramlást.

A B6-vitamin (halakban, szárnyasokban, gabonafélékben) abban segít, hogy a vágyunkért felelős kötőanyagokat megtermelje szervezetünk. A folsav (zöld színű leveles zöldségekben) csökkenti a terméketlenség és az embriók fejlődési rendellenességeinek lehetőségét.

A Q10-vitamin és az NADH energetizál, javítja erőnlétünket és így indirekt módon a szexuális aktivitásunkat is.

Tápláló étkezéssel még tovább fokozhatjuk a vágyat

Már Casanova is feljegyezte, hogy naponta 40 osztrigát megevett. A túlzott mennyiségtől eltekintve azóta is hisszük, hogy a tenger gyümölcsei tényleg hatással vannak a nemi vágyra. Mert amellett, hogy fehérjében gazdagok, cinket tartalmaznak, amely a nemi hormonok aktiválásában meghatározó szerepet tölt be.

A tudósok éppen ezért az orgazmusra képteleneknél sokszor cinkszegénységet állapítanak meg. További jó források: halak, kagylók, rákok, tejtermékek, olajos magvak. Más ásványi anyagok (mint a gabonamagvakban található mangán, a tejtermékekben található kalcium vagy a zöldségekben fellelhető magnézium) szintén pozitív szerepet töltenek be hormontermelésünkben.

Nem kell órákon keresztül a tűzhely mellett kotyvasztania, hogy megvalósítsa ezt az erotikus menüt:

Előétel: tálaljon egy könnyű, gyümölcsös grépfrút-carpacciot. Ehhez filézzen ki egy rózsaszín húsú grépfrútot, szeljen fel egy avokádót. Helyezze ízlésesen a tálra, díszítse koktélcseresznyével, majd öntse nyakon egy limettléből és olívaolajból készült lével.
Főétel: adjon garnélarákos tagliatellét az asztalra. Ehhez olajban dinszteljen kevés mogyoróhagymát és fokhagymát, ízesítse kevés csilipaprikával. Ebben pirítsa rövid ideig a rákokat, majd öntse fel fehérborral. Kockára vágott paradicsommal sűrítse a levet, végül sok bazsalikommal fűszerezze. Tagliatelle tészta (széles metélt) illik hozzá leginkább.
Desszert: vaníliás tejszínhabos friss eperrel csábítsa kedvesét.

Forrás: noiteazo.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr843500760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása