Ezentúl jobb, ha kétszer is meggondolják a brit pedagógusok, hogyan tartanak felvilágosító órát a diákoknak. A brit kormány tervei szerint a jövőben elvesztené az állását az a tanár, aki nemtetszését fejezi ki az egyneműek házasságát illetően – számolt be a The Telegraph.

image01.jpg

A pedagógusoknak ugyanúgy kell bemutatni a melegek egybekelését, mint a heteroszexuális párok házasságát. Egyetlen negatív megjegyzés vagy utalás is elég lesz a kirúgáshoz - legalábbis a tervek szerint.

Aidan O'Neill vallási és emberi jogi szakértő figyelmeztetett, hogy az azonos neműek kapcsolatát ellenző szülők sem kérhetik ki a gyerekeiket ezekről az órákról. Gond lehet a katolikus iskolákban, ott ugyanis nyíltan kampányolnak a melegházasság ellen.

 

Elözmény:

 

Melegházasság elleni kampány indul a brit katolikus iskolákban

 

Az összes, fenntartása alatt álló iskolával felvette a kapcsolatot a római katolikus egyház Nagy-Britanniában. Arra kérte az iskolaigazgatókat, vegyék rá a diákokat, hogy csatlakozzanak a melegházasság engedélyezését ellenző kampányhoz – adta hírül a The Telegraph.

A brit katolikus oktatási szolgálat mintegy négyszáz intézményvezetőnek küldött elektronikus levelet. Az üzenetben a hagyományos férfi-női kapcsolat és házasság mellett áll ki az egyház, és arra utasítja az igazgatókat, hogy továbbítsák a körlevelet a diákoknak.

Az akcióval a brit kormány legújabb terve ellen tiltakozik a katolikus egyház, mely szerint engedélyeznék a melegházasságot Nagy-Britanniában. Eddig 470 ezer ember írta alá a petíciót, amellyel a döntést próbálják megakadályozni. Nem reklámozhatják az élettársi kapcsolatot a brit tanárok.


Elözmény:

 

Nem "reklámozhatják" az élettársi kapcsolatot a tanárok az iskolában

 

Úgy tűnik, Michael Gove brit oktatási miniszter megelégelte, hogy a tanárok saját elképzeléseik szerint tartják meg a kötelező felvilágosító órákat az ún. szabadiskolákban. A politikus felszólította a pedagógusokat, hogy ezentúl csak olyan oktatási anyagokat használjanak, amelyek a házasság és a család fontosságára hívják fel a figyelmet – adta hírül a The Telegraph.

Az új irányelv Margaret Thatcher kormányának elképzeléseit követi, 1988-ban egyszer már megtiltották a tanároknak, hogy a homoszexualitást „reklámozzák” a felvilágosító órákon. Az oktatási miniszter azt szeretné, ha a diákok megismernék a stabil párkapcsolat és a házasság értékeit, és ha a családalapítást és a gyermeknevelést tekintenék követendő példának.

A hagyományos családmodelltől eltérő élettársi kapcsolatot, valamint a homoszexuális viszonyt ezentúl nem szabad hirdetni a brit iskolákban – olvasható a miniszteri ajánlásban.A házasság fontosságáról és az önmegtartóztatásról tanulnak a diákok a wisconsini iskolákban is.


Elözmény:

 

Újabb terv: csak az önmegtartóztatásról és a szüzességről tanulhatnak a diákok

 

Új irányt vesz a szexuális felvilágosítás Wisconsin állam iskoláiban: a szenátus a republikánusok javaslatára elfogadta azt a törvényt, amely alapján a tanórákon ezentúl az önmegtartóztatás előnyeit és a házasság fontosságát kell hangsúlyozni – számolt be aHuffington Post.
 

A tanároknak tehát – ahelyett, hogy a védekezés különböző formáiról beszélgetnének a tinédzserekkel – azt kell hirdetniük, hogy az önmegtartóztatás az egyetlen biztonságos módja annak, hogy a diákok elkerüljék a nem kívánt terhességet és a különböző szexuális úton terjedő betegségeket.

Az ellenzéki demokraták támadják új jogszabályt. „Úgy tűnik, visszaléptünk a Flintstones-korszak felé” – nyilatkozta Jon Erpenbach demokrata szenátor.
Forrás: eduline.hu

 


A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr744782891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása