A német kancellár szerint olyan társadalomban élnek, ahol nem jelenthet problémát, ha valaki fel meri vállalni, hogy saját neméhez vonzódik.

Angela Merkel: Nem kell félniük a meleg focistáknak
 

Rendszeresen szólnak pletykák arról, hogy a német labdarúgó-válogatottban többen is saját nemükhöz vonzódnak. De igaz ez az olasz nemzeti csapatra is, sőt valójában minden olyan közösségre, amely két embernél többől áll.

Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben, egy a sport és az integráció kapcsolatát taglaló konferencián beszélt a témáról: "Az a véleményem, hogy aki elég bátor és erős ahhoz, hogy nyíltan beszéljen önmagáról - és a
történelemben mi németek ebben már példát mutattunk -, annak nincs oka arra, hogy féljen homoszexualitása miatt".

41e6eb49_9405_46ce_a206_dbd925f8c058.jpg.jpg"Az, hogy vannak emberek, akik félnek, féltik élethelyzetüket, azt jelenti, hogy világosan és tisztán üzennünk kell nekik: nincs okuk a félelemre" - tette hozzá Merkel.

Németországban Berlin polgármestere és a külügyminiszter is nyíltan beszélt már másságáról, ugyanakkor eddig egyetlen futballista sem tette meg ezt a Bundesligából.

Uli Hoeness, a Bayern München elnöke azt mondta, csak idő kérdése, ez mikor történik meg:

"Előbb vagy utóbb kiáll majd valaki a nyilvánosság elé. Mi és a többi klub is támogatja ezt, és minden segítséget megadunk, ha ez szükséges számukra" - így a sportvezető, aki a "Járd a saját utad" nevet viselő konferencián hozzátette, a probléma nem újdonság a német fociban.

Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke, aki januárban hagyta el posztját, ezúttal is megemlítette, hogy támogatni kell a focistákat abban, hogy megnyíljanak.

Tavaly Mario Gomez, a német válogatott támadója is megszólalt az ügyben: "Nem szabad, hogy melegnek lenni tabukérdés legyen. A meleg focistáknak felszabadultan kell játszaniuk!"

Másként gondolja viszont Philip Lahm, a válogatott csapatkapitánya: "Aki felvállalná másságát, ki lenne téve a sértő megjegyzéseknek. Nagyon nehéz helyzetbe kerülne".

Ezt erősíti egy névtelenségbe burkolózó meleg Bundesliga-játékos véleménye is, aki a Flutercímű magazinnak nyilatkozott:

"Meg kell fizetni az árat azért, hogy a Bundesligában focizz. Minden nap színész vagyok, minden nap hazudnom kell. Az elején nem volt probléma, de egyre nehezebb így élnem. Fogalmam sincs, tudok-e úgy még évekig jól játszani, hogy tudom, a kirakatban csak heteroszexuális focisták vannak. Ott lappang bennem, hogy a karrieremet kockáztatnám, ha megnyílnék" - tette hozzá.

A nemzetközi labdarúgásban is nagyon kevesen beszélnek nyíltan másságukról: a svéd Anton Hysén közülük a legismertebb. Az ő édesapja, aki maximálisan támogatja fiát, egykoron a Liverpool játékosa volt.

Forrás: sport.hir24.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr934782969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása