Megfélemlítés és a magánszféra megsértése miatt bűnösnek találta az amerikai New Jersey állami bíróság azt a fiút, aki két évvel ezelőtt meleg szobatársa szeretkezéséről készített videókat, és élőben közvetítette az interneten az aktust. A homoszexuális szobatárs nem sokkal a videók elkészítése után öngyilkos lett. Az egyetemistát akár tíz év börtönre is ítélhetik.

 

Tíz év börtön és hazatoloncolás Indiába - ez lehet a büntetése annak az egyetemistának, aki interneten közvetítette két évvel ezelőtt meleg kollégiumi szobatársa szeretkezését, írja a BBC alapján az origo.hu. Az amerikai New Jersey-i állami bíróság tizenöt vádpontban bűnösnek találta a húszéves, indiai származású Dharun Ravit pénteken, a büntetéséről később döntenek.

Dharun Ravi, a Rutgers Egyetem volt diákja 2010 szeptemberében webkamerával felvette homoszexuális szobatársa, a 18 éves Tyler Clementi egyik együttlétét. A videót a közösségi oldalakon is terjesztette. Ravi ezután nemcsak egy felvételt készített szobatársáról, a második alkalom előtt már előre jelezte a közösségi oldalon, hogy "igen, a dolog ismét megtörténik majd", és jelezte az érdeklődőknek, hogy este fél tíz és éjfél között maradjanak a képernyők előtt. A történtek miatt a szobatárs öngyilkos lett, a George Washington hídról a Hudson folyóba vetette magát.

Az ügyészség 2011 áprilisában emelt vádat a fiú ellen. Az ügyészség szerint Ravi nemcsak megsértette az áldozat magánszféráját, de tudta, hogy tettével megfélemlíti Clementit. A vádiratban szerepelt az is, hogy a nyomozás megindításakor a fiú hamis Twitter-üzenetekkel és a régiek törlésével igyekezett félrevezetni a hatóságokat, és megpróbálta meggyőzni diáktársait, hogy ne valljanak ellene.

Forrás: hajdupress.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr894325585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása