Diktátornak nevezte magát a fehérorosz elnök, miután a homoszexualitását nyíltan vállaló német külügyminiszter, Guido Westerwelle nemrég "Európa utolsó diktátoraként" emlegette Aljakszandr Lukasenkát. "Inkább vagyok diktátor mint meleg" - reagált vasárnap az egykori termelőszövetkezeti elnök a Belat fehérorosz állami hírügynökség jelentése szerint.

 

Lukasenka már többször kijelentette nyilvánosan, hogy "természetellenesnek" tartja a homoszexualitást.

Fehéroroszországot a napokban újabb szankciókkal sújtotta az Európai Unió, amiért a minszki hatalom folyamatosan elnyomja az ellenzéket. "Meg akarják ingatni a stabilitásunkat, el akarják pusztítani országunkat" - szónokolt a fehérorosz elnök, és "határozott ellenlépéseket" helyezett kilátásba, de konkrétan nem nevezte meg, a súlyos gazdasági nehézségekkel küszködő, nem egészen tízmilliós ország vezetőjeként pontosan milyen intézkedést tenne a huszonhetekkel szemben.

Forras: hvg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr244290231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása