Boldog párok közel két évtizede kötnek házasságot Valentin-nap alkalmából az Empire State Building tetején, de idén első ízben meleg párok is kimondták a boldogító igent az emblematikus New York-i épületben.

A kedden a felhőkarcoló tetején házasulók az Andrew Cuomo demokrata párti kormányzó által júniusban aláírt jogszabály értelmében törvényesíthették a kapcsolatukat: New York a hatodik, és egyben legnépesebb szövetségi állam, ahol engedélyezett a homoszexuálisok és leszbikusok házassága.

"Arra gondoltunk, fantasztikus lehetőség az Empire State Building tetején összeházasodni" – mondta 49 éves Phil Fung termékmenedzser, aki 51 éves partnerével, Shwan Klein kórházi adminisztrátorral kötött házasságot. A New Yorkban élő pár 18 évvel korábban a Roxy nevű neves manhattani éjszakai mulatóban ismerkedett meg, és azóta vannak együtt. "Szerelem volt az első látásra" – mondta Fung.

A két férfi egyike a 21 ezer New York-i és az államon kívüli közel 42 ezer meleg és leszbikus párnak, akik várhatóan New Yorkot választják a házasságkötés helyszínéül a törvény hatályba lépését követő első három éven belül – az Independent Független Demokratikus Konferencia nevű szervezet egyik jelentése szerint.

Fung és Klein egyike azon keveseknek, akik az "égben" köthetnek házasságot. Idén országszerte több száz jelentkezőből választották ki a négy párt, akik az 1930-ban befejezett és évente 3,5 millió ember által látogatott épület tetején tarthatták álomesküvőjüket.

A 29 éves Steph Figarelle és partnere, a 24 éves Lela McArthur Alaszkából érkezett, amely egyike a több mint negyven szövetségi államnak, ahol nem engedélyezik az azonos neműek házasságát. Mindketten személyi edzők, és az Alaszkai Egyetem diákjaiként ismerkedtek meg. New Yorkban akartak összeházasodni, amikor Figarelle esküvői helyszín keresése közben felfedezte az Empire State Building tetejei esküvőre meghirdetett pályázatot.

A pályázaton nyertes párok mindegyike ajándékba kapja a hagyományos esküvőt, a menyasszonyi ruhát, a szmokingot és két éjszakát a New York-i Pierre szállodában. A Független Demokratikus Konferencia jelentése szerint arra számítanak, hogy a melegházasságok révén 284 millió dolláros (62,7 milliárd forintos) bevétel folyik be New York állam kasszájába.

Forras: delmagyar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr754123880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása