Megkezdődött a Kecskeméti Törvényszéken annak a 22 éves kiskunhalasi férfinek a büntetőpere, aki fagyasztóládába tett májusban egy 68 éves embert. Majd bekapcsolta a fagyasztót, és nehezékeket tett a tetejére: szerencsére nem sokkal később élve szedték ki a ládából a sértettet a rendőrök.

A vádirat szerint Modok Róbert 2004-től kezdődően megszakításokkal többször is a sértettnél, Zsákos-Szőke Benőnél lakott. Mivel munkahellyel nem rendelkezett, ezért őt az idős ember tartotta el, aminek fejében elvégezte a ház körüli teendőket és gondozta a házigazdát. Mind a sértett, mind pedig a vádlott rendszeresen italozott. A vádlottat zavarta a sértett féltékeny, kisajátítani törekvő magatartása: Modok Róbert ugyanis azt állítja, hogy élettársa volt az idős férfinek. Utóbbi ezt több alkalommal is cáfolta.

2011. május 8-án a sértett 8 alkalommal telefonált a közepes alkoholos befolyásoltság alatt álló vádlottnak azzal, hogy menjen haza hozzá. Ettől Róbert ingerült lett és elhatározta, hogy megöli. Ennek megfelelően fel is kereste őt a lakásán, ahol elvágta a vezetékes telefon zsinórját és felvett egy kesztyűt, hogy ne hagyjon ujjnyomot. Ezután ellökte, majd megrugdosta Zsákos-Szőke Benőt, aki eszméletét vesztette.

Róbert a sértettet egy kamrába vonszolta, ahol egy kikapcsolt fagyasztóládába fektette. A sértett ekkor visszanyerte az eszméletét, mire a vádlott kétszer fejbe rúgta őt, és a kijutásának megakadályozása végett a láda tetejére nehezékként elhelyezett egy vas üllőt, egy kaszát, egy gyalugépet és egy mikrohullámú készüléket – ezek súlya mintegy 83 kg volt -, majd a fagyasztó ládát beüzemelte.

169647_buzifagyasztos.jpgRóbert távozott a lakásból, és ismerőseihez ment, ahol közölte: agyonverte Zsákos-Szőke Benőt. A vádlott egyik ismerőse értesítette a rendőrséget, akik az eszméleténél lévő sértettet kiszabadították. Az idős ember 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, azonban az ügyészség szerint a kihűlés miatt életét is veszthette volna, ha nem érkezik időben segítség. Mivel a láda tetejét résnyire ki tudta nyitni, ezért azzal nem kellett számolni, hogy megfullad.

A büntetőpert tárgyaló dr. Feleky István bíró hétfőn délelőtt Modok Róbertet hallgatta ki. Ő továbbra is azt állítja, hogy élettársa volt az idős embernek. Zsákos-Szőke Benőt hétfő délben hallgatták volna meg sértettként, azaz tanúként a bíróságon, ő azonban a szabályszerű idézés ellenére sem jelent meg. Ezért a következő tárgyalásra rendőrökkel fogja elővezettetni a bíró.

Forrás: baon.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr463539009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása