A brit belső elhárítás, a terrorizmus elleni harcért is illetékes MI5 az egyik legjobb nagy-britanniai munkáltató a homoszexuálisok szempontjából - derült ki egy Londonban nyilvánosságra hozott jelentésből.

200px-MI5.jpgA "legmelegbarátabb" munkáltatókról a Stonewall melegszervezet által felállított 100-as toplistán a brit belső elhárítás első ízben szerepel (a 62. helyen), megelőzve a kultúratámogatással foglalkozó Arts Councilt és Hackney londoni kerület önkormányzatát. A több mint 7500 meleg, leszbikus és biszexuális munkavállaló bizalmas kikérdezése alapján összeállított listát az Ernst & Young könyvvizsgáló vezeti, de előkelő helyen szerepel rajta a tavalyi győztes, a belügyminisztérium, a Barclays és a Goldman Sachs bank is.

A titkosszolgálat keményen dolgozott az elmúlt években annak érdekében, hogy minden munkaterületen előmozdítsa az egyenlőséget és a sokféleséget. "Örülünk, hogy felkerültünk a listára, de sok még a teendő ahhoz, hogy az ügynökség igazán elfogadó munkahellyé váljon" - kommentálta a százas ranglistára való felkerülést Jonathan Evans, az MI5 vezérigazgatója.

mi5.jpgA melegeket nem mindig látták szívesen a brit titkosszolgálatoknál, mert tartottak zsarolhatóságuktól. A 52 emberéletet követelő 2005-ös londoni terrortámadás után azonban mind az MI5, mind a külföldön hírszerző tevékenységet folytató MI6 erőteljes ügynöktoborzásba kezdett a különböző etnikai és szexuális kisebbségek körében, hogy "minél jobban tükrözze annak a társadalomnak az összetételét, amelyet szolgál".

Ben Summerskill, a Stonewall melegszervezet vezetője szerint idén minden korábbinál nehezebb volt felkerülni a 100-as toplistára, ami a melegek munkáltatók általi növekvő elfogadottságát tükrözi.

Forrás: hvg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr883539021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása