Hogyan készül az óvszer?

2012.01.09. 18:00

A kondom a tudomány egyik legnagyobb vívmánya. Bámulatos nemde? Egy olyan „szerkezet”, amely egyszerre óv a nemi úton terjedő betegségektől, és a terhességtől is. Nem beszélve arról, hogy mindezt 98%-os megbízhatósággal viszi véghez. Kétségkívül a legjobb védekezési módszer.

Előljáróban egy érdekes videó arról, hogy hogyan készülnek el ezek a parányi, ámde roppant hasznos „szerkezetek”.

A méret nem lehet kifogás

Láttátok, hogy mekkorára tud megnőni egy kondom? Pár fickó olyan kifogásokat talál a kondomot illetően, hogy nekik túl szűk, vagy, hogy nem tudnak beleférni. Nos, amint láthattátok, ez hazugság. Nem számít, hogy mekkora a méret a partnered csak hazudik neked. Ugyanis a kondomokban bárki jól érzi magát! Ráadásul, ma már méretenként gyártják, így kifogásnak helye nincs!

ovszer(2).jpg

Mitől szakadhat el?

A kondomok, komoly tesztelések alatt mennek át. A legapróbb rést is észlelni fogják a tesztelések alatt. Így meg kell, hogy cáfoljam azt a tényt miszerint a kondomok könnyen kilyukadnak. Nos bár kilyukadhatnak, de ez nem a gyártásból eredő hiba. A kondom kilyukadását a következő dolgok okozhatják:

• A kondom lejárt. A kondomok idővel elvesztik hatékonyságukat. Minden kondomon találni fogsz egy lejárati dátumot. Ezt tartsd szem előtt! Olyan ez, mint az ételeknél a szavatosság.

• Helytelenül lett kibontva. A kondomon akkor is keletkezhet lyuk, ha azt nem megfelelően nyitották ki, és valahogy megsértették a felületét. Ezért például soha ne nyisd ki a kondomot a fogaddal!

• Helytelenül helyezték fel. Kövesd a használati utasítást! Ne feledd! A kondom csak akkor nyújt magas fokú védelmet, ha az megfelelően van felhelyezve.

• Rossz síkosítót használtál. Mindig csakis a vízbázisú síkosítókat, folyadékokat használj. Ugyanis bármilyen más síkosító a kondom kilyukadásához vezethet.

Ha ezeket a hibákat elkerülöd, szinte biztos lehetsz benne, hogy a kondom védeni fog. Megfelelő odafigyeléssel nem lehet baj!

Forrás: kamaszpanasz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr773481791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása