Izrael, a melegbarát oázis

2012.01.07. 06:00

Országa nem hivatalos követeiként a meleg és leszbikus közösség tagjait is be akarja vetni imázsának javítására Izrael állam.

israel-gay-flags.jpgA közel-keleti országról alkotott nemzetközi kép javítására a tájékoztatási és a diaszpóra ügyeivel foglalkozó tárca kezdett toborozni embereket arra, hogy külföldön beszéljenek Izraelről.

A honlapján közzétett bejegyzésben a minisztérium buzdította a kisebbségek, köztük a meleg és leszbikus közösség tagjait, hogy "lépjenek elő". Gal Ilán, a tárca szóvivője úgy fogalmazott, a kezdeményezés célja rávilágítani "Izrael sokszínűségére". Mint mondta, ha az emberek Izraelre gondolnak, gyakran átsiklanak a meleg közösség felett. (Talán a rendszeresen rakétákkal bombázott palesztin városok füstje takarja el őket - a szerk.)

Izrael nemrégiben kezdte az "intoleráns Közel-Kelet melegbarát oázisaként" hirdetni magát. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy hány önkéntes jelentkezett a minisztériumnál az állam népszerűsítésére.

Forrás: MTI nyomán barikad.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr223524133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása