A férfi óvszerek használata könnyűnek tűnhet, viszont használatuk nem biztonságos, amíg nem használjuk őket helyesen, minden szexuális együttlétkor. Ennek hiányában megfertőzheted a partnered egy olyan nemi betegséggel, amelyről lehet, hogy nem is tudod, hogy fertőzött vagy. ismét: használj óvszert minden egyes szex alkalmával!

Kutatások viszont azt mutatják, hogy az óvszerek használata koránt sem annyira népszerű, mint amilyennek gondoltuk. A minnesotai egyetem tanulóin végzett kutatás szerint a fiúk 66%- a és a lányok 59% a használt óvszert, mikor legutoljára került intim kapcsolatba egy másik emberrel.

Az óvszerek használata nem mindig biztonságos, ha helytelenül használjuk őket. Ha nem jól használjuk az óvszert, az lyukadáshoz, lecsúszáshoz vezet.

ovszer(2).jpg

A leggyakoribb hibák

1; Leggyakoribb hiba az, ha az együttlét közben húzzuk fel az óvszert. Az óvszert mindig szexelőtt kell felhúzni.

2; Ha helytelenül, nem a használati útmutató szerint húzzuk fel az óvszert.

3, Ha lehúzzuk az óvszert , míg tart az erekció.

4; Orális szex után cseréljünk óvszert, ha utána folyatni akarjuk a vaginális szexet.

5; A nemi szervek egymáshoz érése előtt fogjuk le a kis zsákot az óvszer végén, és lefelé görgetve húzzuk fel az óvszert a péniszre.

6; Az óvszert, csak erekció közben lehet felhúzni.

7; Az ejakuláció, avagy magömlés után óvatosan távolítsuk el az óvszert.

8; Használat után kössünk csomót az óvszer végére, rakjuk bele egy zsebkendőbe, és dobjuk a szemétbe, ahol mások nem férhetnek hozzá!

9; Hogyha használat közben úgy érzed, hogy az óvszer megrepedt, vagy lecsúszott, állj meg és cseréd ki az óvszert egy másikra.

10; Latex típusú óvszerekkel csak víz bázisú síkosító anyagokat használjunk, semmiképpen se olaj bázisút, mert az olaj károsíthatja a latex szerkezetét, így könnyebben kilyukadhat, megrepedhet az óvszer.

Hogyha bármilyen kérdésed van még az óvszerekkel kapcsolatban, nyugodtan tedd fel oldalunkon, ahol orvos szakértők válaszolnak kérdéseidre.

Forrás: kamaszpanasz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr143481771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása