Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szerint elfogadhatatlan a "homoszexuális olimpia" bármilyen állami támogatása, illetve a megrendezése érdekében állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő sporthelyszín biztosítása.

A KDNP ifjúsági szervezete megdöbbenve értesült a hírről, mely szerint nemzetközi homoszexuális szervezetek Budapesten kívánnak olimpiát rendezni - olvasható a Stágel Bence elnök és Gaal Gergely elnökhelyettes által jegyzett pénteki közleményben.

Kiemelték, hogy 2012-ben, amikor a kormányzat a pazarló kiadások visszafogását tűzte ki célul, és amikor az emberek többsége spórolásra kényszerül, nincs szükség a közpénzt felemésztő, értelmetlen rendezvényekre. Emlékeztettek arra, hogy az előző homoszexuális felvonulás rendőrségi biztosítása 100 millió forintba került.

Hozzátették, hogy a budapestiek már megtapasztalhatták a homoszexuális szervezetek értelmetlen és céltalan - többnyire külföldiek részvételével zajló - felvonulását, "melynek provokatív megnyilvánulásai a társadalom széles rétegeinek rosszallását vívták ki".

Tarlós István főpolgármester szerdán, a Budapest portálon közölte: nem fér össze a mentalitásával, ezért nem tudja támogatni a budapesti melegolimpiát. Mint fogalmazott: tudomásul veszi, hogy vannak a szervezőcsoport által képviselt életformával "azonosan gondolkodó és érző embertársaink. Tiszteletben tartom a jogaikat, ugyanakkor a szervezet munkájába beavatkozni nem óhajtok. A magam részéről főpolgármesterként és magánemberként a képviselt életformától és a rendezvénytől egyaránt elhatárolódom, így azt támogatni sem tudom" - írta Tarlós István.

A fővárosi Jobbik-frakció csütörtöki közleményében azt írta: nyomatékosan felkérik Tarlós István főpolgármestert: "zárja be a kiskapukat a heteroszexuálisokat diszkrimináló magamutogató parádé előtt, s haladéktalanul vizsgáltassa ki, a rendezvény szervezői kötöttek-e szerződéseket állami vagy budapesti tulajdonú sport- és egyéb létesítmények használatára".

A szervezők ugyancsak csütörtökön azt közölték, hogy a EuroGames néven ismert sportesemény lényege, hogy mindenki számára nyitott, nem a homoszexualitás propagálása vagy a fővárosiak megbotránkoztatása a cél. Azt írták, nem értik hogy milyen alapon szeretnék kitiltani őket az állami és önkormányzati létesítményekből, mert ha csupán ideológiai okokból, a melegség ürügyén, az emberi alapjogot sért, ami a jelenleg érvényben lévő alkotmánnyal és a három nap múlva életbe lépő alaptörvénnyel is összeegyeztethetetlen. Hozzátették, a rendezvény célja az amatőr sport népszerűsítése, és a sport összefogó erején keresztül küzdeni a megkülönböztetés és kirekesztés ellen, legyen az faji, származási, nemi, vallási vagy bőrszín alapján való.

A EuroGamest 2012. június 27. és július 1. között rendeznék Budapesten 18 sportágban 3800 résztvevővel. Az első alkalommal 1992-ben megrendezett EuroGames a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösség tagjai számára évente más-más európai országban sorra kerülő amatőr nemzetközi sportesemény.

Forrás: hvg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr233508756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása