lead_370.jpgBotrányos tankönyvet osztottak ki a szaúdi középiskolákban. A diákok csonkolást, valamint a zsidók és melegek kiirtását tanulják meg.

Olyan tankönyveket osztottak szét a szaúd-arábiai iskolásoknak, amely fényképekkel illusztrálva mutatja meg, hogyan kell a saríának megfelelően levágni egy tolvaj lábát. A szaúdi kormány által nyomtatott könyvek azt is elmondják a tanulóknak, hogy a zsidókat ki kellene irtani, a homoszexualitás pedig halállal büntetendő.

Hol kezdődik a terrorizmus?

A könyv egy példányát a washingtoni Öbölbeli Kapcsolatok Intézete szerezte meg, akik figyelmeztettek, hogy fontos felhívni a figyelmet a dzsihádista hangnem eldurvulására. A könyveket 9-10. osztályos középiskolások kapták meg. Annak ellenére történt mindez, hogy a szaúdi kormány korábban ígéretet tett, hogy megtisztítja a könyveket a szélsőséges megjegyzésektől.

Ali Al-Ahmed, az intézet elnöke a Fox Newsnak elmondta, hogy ezek azok a pontok, ahol a terrorizmus elkezdődik. A tankönyveket egyébként a 2010–11-es tanévre adták ki, arabról pedig az intézet fordította le őket.

A tankönyvek nem csak a zsidókról és a melegekről írnak negatívan. A nőket gyengének és megbízhatatlannak festik le.

Forrás: mindennapi.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr993504824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása