Igazán merész módon állították színpadra a Kölni Operában a Csárdáskirálynőt, hiszen Szilvia szerepét egy férfi játsza. A meglepő előadásról a kölni Rundschau azt írta, hogy egy édes paródiája a jól ismert történetnek egy travi paradicsomban. Ez az előadás kétségkívül megosztja a kritikusokat is, hiszen az Orfeum inkább egy meleg bár hangulatát idézi, mintsem a régi mulatókat. Ez persze nem is baj, hiszen ez az új értelmezés tényleg részben egy paródia és új ízt ad a történetnek, miközben garantáltan fergeteges szórakozást ígér a közönségnek. Olyan előadás ez, ami szakít a hagyományokkal, és egy új közegbe helyezve a darabot mutatja be a történetet.

Ez a merész előadás olyan élményt nyújt amit biztosan nem felejt el a közönség és amiről garantáltan beszélnek. Lényegében aktualizálta a darabot, hiszen a Csárdáskirálynő egy olyan történet, ami a maga idejében is merészségnek számított. Azonban ma már nem számít merészségnek a történet, sem a szereplők, így lényegében aktualizálták a történetet és olyan karaktert állítottak a középpontba, ami még ma is megosztja az embereket. Szilvia a maga módján lett más ebben a feldolgozásban, és így lett ez az előadás igazán mai, hiszen igazán mai kérdést feszeget, hiszen a homoszexualitás és főleg a transzszexuálisok még ma is megosztja az embereket.

VIDEÓ ITT!

csardaskiralynokoln.jpg

Forrás: operettinfo.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr973481374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása