Lebuzizták az elnököt

2011.12.25. 09:00

Egy zimbabwei ellenzéki parlamenti képviselőasszonyt letartóztattak, miután állítólag Robert Mugabe elnököt homoszexuálisnak nevezte. Lillian Kirenyi a hírek szerint a következőket mondta: "a ZANU-PF [a kormánypárt] tagjai azért támadják az ellenzéki Morgan Tsvangirai miniszterelnök pártja, az MDC szimpatizánsait, mert azok a homoszexualitást pártolják, miközben Robert Mugabe maga többek között Jonathan Moyo volt információs miniszterrel és Canaan Banana egykori elnökkel is volt szexuális viszonya." Ez utóbbit egy testőre ellen irányuló szexuális bántalmazás miatt perbe is vették még a nyolcvanas évek végén.

Morgan Tsvangirai-t az utóbbi időben fokozott támadás érte Zimbabwében, miután egy, a BBC-nek adott interjújában reményét fejezte ki, hogy az új alkotmányban megjelennek majd a homoszexuálisok jogai is. A miniszterelnök amúgy is szorult helyzetben van: 12 nappal házassága után ugyanis elvált feleségétől, ami nagy megrökönyödést váltott ki Zimbabwe-szerte. Tsvangirai 2009 májusában vesztette el feleségét egy autóbalesetben, az újabb kapcsolata azonban nem tartott sokáig. Az ellenzéki politikus a válást azzal indokolta, hogy a kapcsolat teljesen kicsúszott a kezei közül, azt szerinte a kormányzat a lejáratására és politikai ellehetetlenítésére akarta felhasználni.

Forrás: kitekinto.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr403494467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása