Rick Perry, Texas kormányzója (ezen a poszton George W. Bush utódja, és a legrégebben szolgáló amerikai kormányzó) fél perces politikai reklámfilmjével két nap alatt olyan szinten haragította magára az internetet, ahogyan még Rebecca Blacknek és Justin Biebernek sem sikerült.

A politikus 11 éve van a pozíciójában, Texasban korábban egyetlen kormányzó sem tudott ilyen sokáig hivatalban maradni. Perry idén augusztusban jelentette be, hogy elindul a republikánus párt elnökjelölti versenyében, és 2012-ben Barack Obama kihívója, majd utódja kíván lenni. A kampány részeként mutatták be december 6-án azt a reklámfilmet, amiben arról beszél, hogy elnökként véget vet Obama és a liberálisok vallás ellen hirdetett háborújának, illetve hogy valami nagyon el van rontva az országban, „ha a melegek nyíltan vállalhatják magukat a hadseregben, de a gyermekek nem ünnepelhetik meg a karácsonyt és nem imádkozhatnak az iskolában.”

A homofób kirohanás nagy vihart kavart az interneten, és a felhasználók kampányszerűen kezdték el a YouTube-on a reklámfilm mellett a nem tetszést kifejező dislike gombot nyomogatni. A videó jelenleg 414 ezer dislike-nál tart, és percenként nagyjából 100-150-nel növekszik (a pozitív vélemények száma 10 ezer alatt van). Ez pedig ilyen rövid idő alatt, és figyelembe véve, hogy a videót kevesebb mint 3 millióan látták, minden eddigi rekordot elsöpör a világ legnagyobb videómegosztóján.

Forrás: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr663485105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása