Debrecen – Az én Jézusom akkor is lesütné a szemét a kereszten szégyenében, ha azt látná, hogy anyák és apák zavarják el gyermekeiket, mert az azonos neművel keresik a boldogságot.

Kimeríti az istenkáromlás fogalmát, amikor egyesek azzal utasítják el a melegeket, hogy a homoszexualitás a sátántól ered. Milyen vallás az, amelyik bárkit – akár szexuális beállítottságra hivatkozva – elutasít, kirekeszt, megbélyegez? Nem járok templomba, de van hitem, és ez az Isten nem engedi, hogy csak azért, mert egy férfi egy másikkal bújik ágyba, vagy mert egy lány lánnyal él, azt mondjam: ők nem Isten teremtményei. Ez nem bűn, legfeljebb furcsa. Az viszont az – még ha nincs is benne a Btk.-ban –, ha valaki a vallásosság és Isten leple alatt uszít, lapít és mellkasát verve hirdeti, hogy a ferde hajlam a sátán műve. Nem, a sátán műve a korlátolt ostobaság, a bigott vallásosság, és a tartalmatlan fanatizmus.

_20111221082708.jpg

Az én Jézusom sírna, ha ezt látná, mert ő nem kiabált a kereszten, hogy mindenkit megvált, kivéve a melegeket. Az a Biblia, amit én olvastam, mondja, hogy Isten színe előtt minden teremtett lélek egyforma. Lehet hányni a keresztet minden vasárnap a templomban, de attól még Isten nem lakozik kővel épített templomokban, hanem az emberek szívében él. Ha viszont onnan hiányzik, akkor lehet naponta százszor is térdre borulni.

hozz.jpg

Az én Jézusom akkor is lesütné a szemét a kereszten szégyenében, ha azt látná, hogy anyák és apák zavarják el gyermekeiket, mert az azonos neművel keresik a boldogságot. Az én Jézusom akkor mosolyogna, ha születésének ünnepén a családok egybeforrnának, még akkor is, ha a kelleténél eggyel több a fiú vagy a lány az asztalnál, de egyúttal több a boldog ember.

Akkor is szégyellné az áldozatát, ha látná, hogy a vasárnapi mise/istentisztelet után a templomból kilépők elmennek a koldusok mellett, vagy péntek délutánonként a szeretőjükhöz járnak teniszmeccset hazudva, majd este mosolyogva bújnak be a feleségük mellé, egy másik asszony illatával a bőrükön. Nem tisztem senkit védeni, nincs ismerősöm, családtagom sem, aki a saját nemét szeretné, de van egy lányom, és azt tudom, hogy úgy fogadom el, ahogy van. Ha egy lánnyal jönne haza, mi tagadás: nyelnék egy nagyot, de leültetném őket az asztalhoz.

Egyébként hallották már azt a városi legendát, miszerint a legelszántabb homofóbok a lelkük mélyén a saját nemük után sóvárognak mindennél jobban?

De „bocsássunk meg nekik, nem tudják, mit cselekszenek”.

Czibere Anikó
czibere.aniko@civishir.hu

Forrás: civishir.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr43481069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása