Férfimítosz

2011.12.14. 18:00

A szexszel kapcsolatosan a férfiak fejében rengeteg olyan tévhit él, melyeket legtöbbször föl sem ismernek. A netdoctor.de összegyűjtötte azokat a mítoszkat, melyek az erősebbik nem fejében leggyakrabban eluralkodnak. Hogy kire mennyi igaz az alábbiakból, mindenki eldöntheti, de a valóságalap vitathatatlan.

A férfi szexuálisan felvilágosult lény

A férfiak többsége úgy hiszi, szex témában otthonosan mozog, sok újat neki már nem tudnak mondani. Valóban, a technikával a legtöbben tisztában vannak, de a lelki sík nem az ő műfajuk. Olykor a férfit is gyötrik kétségek, hisz ki ne kételkedett volna már saját teljesítőképességében, és ki ne féltené saját potenciáját. Nem is beszélve a kritkus "méret" kérdésről. Komplexusai szinte mindenkinek vannak. Kár ez ellen tiltakozni. De ha az ember beszél a kétségeiről, akkor általában megoldást is talál.

Az igazi férfi nem bírja az érzelgős fecsegést

Sok férfi saját érzéseit és a másik fél iránt érzett vonzalmát csakis egyetlen módon, a szex révén tudja kifejezésre juttatni. Ugyanakkor szomorú, hogy sokan nem ismerik fel azt az egyszerű tényt, hogy a szexről való beszélgetés jelenti a kulcsot a beteljesült szexualitáshoz. Ha a partnernek igénye van a beszélgetésre, annak megvan az ésszerű magyarázata, nem kell feltétlenül fecsegésként értelmezni.

Ha hozzáér, szexet akar

Simán csak odabújni valakihez, csak simogatni őt, kevés. Szükségszerű, hogy annak szex legyen a vége. Pszichológusok szerint férfiaknak egészen más a felfogásuk az érintésről. Míg a egyesek bújni, simulni akarnak, és az intimitást, a melegséget keresik, addig a férfiak többsége inkább a lényegre térne. A valóságban persze a férfi is védettségre vágyik, de hajlamos elnyomni ezt az érzést, hiszen az ő szemében ez gyengeségre vall.

A férfi bármikor képes rá, és akarja is

A médiának és a pornóiparnak köszönhetően, ez a mítosz él legerősebben a férfiakban. A férfi mindig és minden helyzetben képes egy menetre, miközben majd szétdurran a férfiasságtól. Nagyon sokan képtelenek elszakadni a vizuális élményektől, a hamis modellektől, és emiatt gyakran komoly szexuális zavarokkal  találhatják szemben magukat.

Szex közben az igazi férfi megmutatja, mit tud

Amíg szerelem, vonzódás és öröm van a szexben, addig a legtöbb férfi képes teljesen és őszintén átadni magát az élménynek. Amint azonban bizonyítani akar, megnehezíti saját helyzetét. Hossz, vastagság, keménység és kitartás tekintetében kritikus elvárásoknak kell megfelelnie, hogy a lehető legjobban szerepeljen az ágyban.

Szex közben a kemény hímtag a lényeg

Nagyon sok férfinak konkrét elképzelése van arról, hogy hímtagjának mekkorának is kellene lennie, hiszen a szex igazán csak a nagy szerszámmal jó - vélik sokan -, ami hangulattól, problémáktól, érzelmektől függetlenül mindig működik. Ha a természettől kapott adottságok nem felelnek meg az elvárásoknak, máris a különböző komplexusok veszik át az irányítást. Ilyen hozzáállással pedig a már az elején elrontja a kiadós szeretkezés esélyeit.

Szex = közösülés

A közösülés a testi érintkezés egyetlen kielégítő formája. Ha létezik más technika is, az biztosan az előjáték részét képezi, de mindenképp a szexről szól. Mégsem árt tudni, hogy a simogatás, a finom érintések olykor szintén eszközei lehetnek a kielégítésnek. Idős korában sok férfi - erekciós zavarok miatt - azért mond le a szexről, mert a közösülésen kívül nem ismeri annak más, kifinomultabb formáit.

A férfi részesítse partnerét eget-földet megrázó orgazmusban

A férfi csak akkor igazán jó az ágyban, ha a másik fél elélvez, méghozzá úgy, hogy abba egy kissé belehal. A férfi legyen kitartó, kreatív, és tegyen meg mindent, hogy felejthetetlen élményben részesítse partnerét. Ezt a nyomást nem mindenki tudja elviselni, így nem csoda, hogy végül nem lesz képes megfelelni a vélt elvárásoknak. 

Nincs szex orgazmus nélkül

Ez esetben is teljesítményorientált a férfi, és minden körítés az egyetlen szent célt, az orgazmust szolgálja. Nem csoda hát, hogy manapság a jó szex alapkritériumai közé tartozik az orgazmus, aki nem élvez, eláshatja magát.

A jó szex spontán

A spontanitás sokak szemében azért tökéletes tényező, mert szavak nélkül vezeti az embert a szexhez. Véleményük szerint, erre van szükség ahhoz, hogy a pár tökéletes egyetértésben és harmóniában merüljön el egymásban. Ez a fantázia kellemes szüleménye. Ennek megvalósulásához szükséges azonban, hogy az ember sokat dolgozzon párkapcsolatán, hogy megismerje partnerét és mindkettőjük igényeit, vágyait. Így a megtervezett szex egyáltalán nem lesz rossz.

Egy igazi férfinak nincsenek szexuális problémái

Az ember valahogy úgy képzeli, ő sérthetetlen, őt nem érheti semmiféle kudarc, vagy probléma. Ezzel ugyanis leomlik a tökéletes férfi ideálképe, amihez olyan nagyon ragaszkodott. Ha hatékony megoládsra vágyik, nyitnia kell, beszélgetni, és nem megrögzötten követni a megfelelési kényszert, amit a versenyelvű társadalom a férfiak tudatában már kisgyermek kortól kezdve elültet.

Forrás: tabu.origo.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr383435716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása