Majdnem 17 ezer meleg illetve leszbikus pár kötött házasságot Belgiumban azóta, hogy az országban engedélyezték az azonos neműek házasságát – derül ki a belga statisztikai hivatal adataiból. Az ottani tapasztalatok alapján a leszbikus házasságok kevésbé stabilak a férfiak közötti frigyekhez képest.

Belgiumban 2003. június 1-jétől házasodhatnak a melegek, azóta, hét év alatt, majdnem 17 ezren éltek ezzel a lehetőséggel, 9145 férfi és 7782 nő – a belga statisztikai hivatal 2010 végéig rögzített adatai szerint. Az idén kötött melegházasságok száma nincs benne a jelentésben.

2010 volt az első év, amikor több leszbikus nő kötötte össze hivatalosan is az életét, mint meleg férfi.

029.JPG

Az adatok alapján úgy tűnik, hogy a nők közötti házasság kevésbé stabil a férfi házasságokhoz képest – legalábbis Belgiumban. 2003 óta 617 meleg férfi és 822 leszbikus nő házassága futott zátonyra. Ez az érintett férfiak 6,7 illetve a szintén érintett nők 10,6 százalékát jelenti – olvasható a flamand állami televízió (VRT) híroldalán.

A jelentésben megjegyzik: Belgiumban még nem lehet olyan régóta melegházasságot kötni, hogy a válások számát összes lehessen hasonlítani a heteroszexuális párok válási statisztikáival.


A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr843398261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása