Legalább 15 ember meghalt és 40 másik megsérült egy homoszexuális rendezvényen az indiai fővárosban, Újdelhiben - közölte hétfőn a rendőrség és a PTI indiai hírügynökség. A baleset körülményeit vizsgálják.

A tragédia vasárnap történt, amikor a rendezvényre összegyűlt több ezer eunuch (Indiában így nevezik a transzvesztitákat, transzszexuálisokat) éppen imádkozott. A tűz feltehetően egy 30 méter hosszú sátor konyhájában keletkezett rövidzárlat miatt.

A rendezvényt ötévente rendezik meg, idén ötezren vesznek rajta részt - közölte Sapo, az egyik szervező. Vasárnap volt a 20 napos rendezvény első napja - mondta el Ratna, az egyik résztvevő. Angelie, az egyik szemtanú arról számolt be, hogy hangos kiáltozást hallott, amikor a lángok felcsaptak, és felrobbant egy gázpalack.

Az indiai eunuchok számát 700 ezerre becsülik. A kormány vizsgálatot rendelt el a baleset körülményeinek tisztázására.

1005.jpg

Forrás: hvg.hu


A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr133407104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása