A szexuális kisebbségekhez tartozó dolgozók munkakörülményeinek javítását szorgalmazza a német Allianz. A biztosítótársaság levélben fordult az ügyben a vezető német vállalatokhoz - írta online kiadásában a Handelsblatt csütörtökön.

A német üzleti lap szerint az Allianz személyzeti főnöke elektronikus levélben fordult a frankfurti DAX tőzsdeindexben szereplő 30 német óriásvállalatnál hasonló beosztásban dolgozó kollégákhoz. A biztosító vezetősége "a 'közösen többet érhetünk el' mottóval szeretné megvitatni önnel, valamint a politika, a gazdaság és a társadalom képviselőivel, hogy miként lehet javítani a munka világában a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek integrációját" - áll a Handelsblatt által látott bizalmas levélben, amelyet Christian Finckh személyzeti vezető Michael Diekmann vezérigazgatóval egyeztetve küldött el.

022.JPG

Számos címzett csodálkozva fogadta az e-mailt. "A munkavállalók szexuális beállítottságához a vállalatnak nincs köze" - nyilatkozott a Handelsblattnak a Lufthansa egy szóvivője. Hasonlóképpen reagált a Volkswagen illetékese, aki szerint "a szexuális orientációnak nincs szerepe" a munkában.

Többen valószínűleg nem fogadják el a meghívást. "A kisebbségek támogatása és védelme a személyzeti politikánk alkotóeleme, ezért aztán nézetünk szerint a részvétellel nem szereznénk többlettudást" - fogalmazott egy szóvivő a Metro csoporttól, amelyhez a Mediamarkt és a Saturn hálózat is tartozik. Az RWE energetikai óriás és a Henkel képviselői is visszafogottan reagáltak - írta a német üzleti lap.

Ugyanakkor a szexuális kisebbségek érdekképviseletei üdvözölték a kezdeményezést - tette hozzá beszámolójában a Handelsblatt. Stuart Cameron, a MILK meleg és leszbikus karrierépítő hálózat vezetője az újságnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy az Allianz lépése lehet a kezdet a munkaerőpiaci integráció erősítésének folyamatában.

Forrás: MTI

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr923397487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása