2011.08.02 Az ír államfői cím legesélyesebb várományosának tartott, bevallottan homoszexuális David Norris kedden lemondott az elnökjelöltségről, mert kiderült, hogy évekkel ezelőtt megpróbált közbenjárni egy korábbi szexuális partnere érdekében, akit egy gyermek megerőszakolásáért börtönbüntetésre ítéltek.

A novemberi választás favoritjának számító Norris szenátorra egyre növekvő nyomás nehezedett azóta, hogy az ír lapok a múlt héten közölték: a politikus 1997-ben levelet írt egy izraeli bíróságnak, és kérte, hogy csökkentsék a büntetését Ezra Navi nevű korábbi partnerének, akit egy palesztin fiú megerőszakolásáért 15 év börtönre ítéltek.

A politikust a hétvégén több munkatársa elhagyta, s Norris kedden bejelentette, hogy befejezi választási kampányát, s lemond a jelöltségről.

Forrás: MTI

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr993397459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása