Beépített homoszexuális-detektorral siet a Google az embertársaik szexuális orientációja iránt érdeklődők segítségére. Elég a google.com-on beírni a kérdést, hogy homoszexuális-e például Elton John („Is Elton John gay?”, sőt még az is és a kérdőjel sem fontos), és a Google a legjobb tudása szerint megadja a válasz – miszerint igen.

A Google csak a legismertebb, preferenciáikat nyíltan vállaló hírességekre mondja rá, hogy homoszexuálisok, és csakis általa megbízhatónak tartott forrásokra támaszkodik, amelyeket ki is listáz – Elton John homoszexualitását például kilenc forrásra alapozza, ezek között ott a Wikipedia, az Independent, a Huffington Post és a Billboard is.

041.jpg

Nem tökéletes

A tudakozó nem működik tökéletesen, halottakkal például a jelek szerint nem foglalkozik, így Socrates, Oscar Wilde, Freddie Mercury és James Dean sem volt homoszexuális a Google szerint (a heteroszexualitással nem foglalkozik a kereső). A Google a leszbikusokat is gaynek nevezi (például Ellen DeGenerest), és van, ahol bugos: az Is George Michael gay? kérdésre nem válaszol, de a George Michael gay keresésre homoszexuálisként azonosítja az énekest, csakúgy, mint Ricky Martint vagy Stephen Fry-t. Ismeri viszont a különbséget homo- és biszexualitás között, David Bowie-t például biszexuálisként azonosítja.

A melegdetektor egyébként nem kifejezetten a homoszexuálisok azonosítására kifejlesztett találmány, hanem a Google idén tavasszal bevezetett Best Guess szolgáltatásának része, ami a neten fellelhető anyagokból automatikusan megsaccolja például a Golden Gate híd magasságát vagy Kenya fővárosát.

Forrás: Index

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr303399714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása