Szóbeli és fizikai zaklatás is éri az izraeli hadseregben szolgáló meleg és leszbikus katonákat az egyik érdekvédő szervezet felmérése szerint. A vizsgálat készítői ugyanakkor elismerik, hogy a haderő sokat tett azért, hogy javuljanak a meleg katonák szolgálati körülményei.

Az izraeli fegyveres erők homoszexuális katonáinak több mint negyven százalékát érte nemi zaklatás katonai szolgálata alatt - állapította meg az Izraeli Meleg Ifjúság nevű szervezet nemrég végzett vizsgálata, amely 364, jelenleg is a fegyveres erőknél szolgáló vagy tavaly leszerelt meleg fiatal megkérdezésével készült.

A Háárec című lap keddi számában közölt felmérésben negyven százalék számolt be szóbeli és négy százalék fizikai zaklatásról. A felmérésben részt vevők 45 százaléka szerint igen gyakoriak a homofób megjegyzések abban az egységben, ahol szolgálnak vagy szolgáltak. A harcoló egységeknél lévők még nagyobb gyakorisággal hallottak ilyeneket, 59 százalékuk számolt be homofób megjegyzésekről.

A válaszolók 63 százaléka a civil barátainak beszélt nemi hajlamáról, katonatársai vagy közvetlen felettese előtt viszont csak 32 százalék fedte föl ezt. A vizsgálat készítői szerint a hadsereg sokat tett azért, hogy javuljanak a meleg katonák szolgálati körülményei.

A fegyveres erők szóvivői hivatala a felmérésről azt közölte, hogy mivel nem a hadsereg végezte, nem fűzhet megjegyzést az adatokhoz. Annyit mondtak, hogy a hadsereg besoroz mindenkit, aki alkalmas, nemi hajlamától függetlenül.

Az Izraeli Meleg Ifjúság nevű szervezetet a honlapja szerint 2002-ben alapították, hogy társadalmi támogatást nyújtson a meleg és leszbikus fiataloknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr1003394338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása