Berlin első embere

2012.02.20. 14:00

Klaus Wowereit 2001 óta irányítja Közép-Európa legnépesebb fővárosát. A homoszexualítását nyiltan vállaló, Wowi becenevű szocdem politikus pályaíve kevés izgalmas elemet tartalmaz, amióta 40 éve belépett az SPD-be.

klaus.JPGBudapest testvérvárosának első embere öreg motoros a közigazgatásban. Az 58 esztendős, nyugat-berlini születésű, baloldali politikus pár hónappal azután látta meg a napvilágot, hogy a metropolis szovjet megszállási övezetében népfelkelés tört ki.  Négy testvérével egyedül nevelte anyjuk. A kis Klaus 8 éves volt, midőn megépült a fal, s West-Berlinből szigetváros lett. Wowereit 1972-ben csatlakozott a Willy Brandt kancellár vezette SPD-hez. Nem mellesleg a bonni kormányfő korábban éppen a Spreenél volt az amerikai-brit-francia zóna főpolgármestere. Talán ezért vizionálják néhányan, hogy Klaus Wowereit egyszer majd átveheti a karmesteri pálcát Angela Merkeltől (CDU).
De ne szaladjunk előre 2013-ig, netán 2017-ig!  Jogi diplomát 1979-ben szerzett Wowi, s rögtön bekapcsolodott a tempelhof-kerületi önkormányzat munkájába. Jó három évtizede annak, hogy a belügyi szenátusnál kormánytanácsosi megbízást kapott. A már újraegyesített Berlin képviselőházának '95-től tagja a politikus és bő egy tucat esztendeje a szocdem frakció irányítója. A homoszexualítását nyiltan vállaló Klaus Wowereit 2001 nyarán lett a kereszténydemokrata  Eberhard Diepgen utódja a Rotes Rathausban. Ott az Alexander Platz, a Brandenburgi kapu és a Czukor József vezette Magyar Nagykövetség háromszögében láthatóan jól érzi magát a sportot, a főzést, a táncot kedvelő férfi.  A tavaly szeptemberi voksviadalon az SPD nyert, s Wowi maradhatott a 3,4 milliós világváros kulcsfigurája.
Forrás: mixonline.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr684129140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása