A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösség tagjainak szervezett sport világjátékokat 14. alkalommal rendezik meg jövőre, első alkalommal a volt szocialista országok valamelyikében.
Az amatőr sportesemény több mint tízezer embert mozgat majd meg, nem mellékesen minimum 1,5 milliárd forintot hoz az országnak.
„Mások is pályáztak a rendezésre, például Manchester, de próbálkozott Valencia is. Aztán ahogy haladtunk a döntés meghozataláig, már lehetett tudni, hogy nekünk van a legnagyobb esélyünk a győzelemre” – mondja Bolyán András, a szervező Friss Gondolat Egyesület elnöke, aki érthetően boldog, hogy az ötnapos színes sportesemény egy eszköze lehet az elfogadást hirdető missziónak.
„Persze, ez egy óriási üzleti lehetőség is a sport mellett, Antwerpen például 2007 után 2013-ban is rendezőként lesz jelen, a nyugati önkormányzatok öntik az eurómilliókat a rendezésbe, hiszen tudják, többszörösen térül meg a befektetés. Mi 1,5-1,8 milliárd forintot adunk az EuroGames-szel az ország költségvetésébe úgy, hogy semmilyen állami támogatást nem kapunk."
A versenyre 3800 sportoló (90 százalékban Európából), 2200 fős kíséret érkezik, emellett 4000 látogató várható az öt nap során. Az EuroGames költségvetése hozzávetőlegesen 159-170 millió forint, ennek bő felét a regisztrációs díjakból fedezik, a többit pályázatokból, EU-s támogatásokból, valamint szponzoroktól teremtik elő.
„Várjuk az LMBT közösség felé nyitó vállalkozások támogatását, ez számukra is egy nagy lehetőség. Hogy a mieink hogy szerepelnek majd? Az eddigi játékokról jó pár aranyat elhoztunk, most kérdés, a szervezés mennyire emészti majd fel az erőinket. Azért nem adjuk fel hazai pályán” – teszi hozzá Bolyán András.
2012. június 27. és július 1. között 18 sportágban (a többi közt labdarúgás, tollaslabda, kosárlabda, úszás, asztalitenisz, versenytánc, röplabda) mérik össze tudásukat az amatőr sportolók a főváros több pontján.
A versengés mindenki számára nyitott. Az EuroGames 2012-t - amelyről ide kattintva, a Játékok honlapján lehet tájékozódni - öt konferencia és több mint 50 kulturális rendezvény kíséri.
Forrás: hir24.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr893485114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása