Jobbikosok fenyegetőzései miatt maradt el a szervezők szerint a somogydöröcskei meleg- és leszbikustábor. A Jobbik somogyi elnöke állítja: ők senkit sem fenyegettek meg Döröcskén.
„A tábor tulajdonosa lefújta a Rainbow Campet!” – küldte szét az internetes üzenetet a Vállald Magad Egyesület. Négynapos tábort tervezett előzőleg Somogydöröcskére az LGBT-közösség. A toborzó honlapokról válogattunk a programkínálatból: „Filmvetítés, workshop. Előadások: mit gondolsz a gyermekvállalásról? Leszbikus szülők előadása. Csapatépítő játékok. Focimeccs M. Bettina bíró vezetésével. Erdei túra. Rapid randi. Medencés vetélkedő. Utolsó este esküvő: fényképet, oklevelet, fátyolt és egy csokornyakkendőt is adunk minden egybekelt jegyesnek. Lehetőségetek nyílik a maximális kikapcsolódásra a kényelmes babzsák-fotelekben, szőnyegeken. Nappal kellemes hangulatú zenék mellett ismerkedhetsz...”
 
1494-rainbow-camp.jpeg– Sajnálatos módon a Jobbik szervezkedni kezdett, hogy megakadályozzon egy zárt körű rendezvényt magánterületen – állította Kovács Tímea, a Vállald Magad Egyesület elnöke. – Kérdésünkre a tábor üzemeltetője elmondta, hogy telefonon több alkalommal megfenyegették. A helyiek elmondása szerint a Jobbik buzdítja a környékbeli neonáci fiatalokat. Felgyújtják a területet, zaklatják majd a táborba érkezőket, ilyen fenyegetésekről is hallottunk. A félretájékoztatott polgármester szerint ez egy „buzi” felvonulás lesz és minden jó érzésű, erős férfinak ott a helye, hogy megakadályozza. A 21. században, egy demokratikus jogállamban ez teljességgel abszurdum! Ne hagyjuk, hogy a szélsőséges nézeteket valló vandálok országában félelemben éljünk! Harcoljunk a jogainkért! 
Kovács Tímea szerint a polgármestertől és a körjegyzőtől sem tudtak nyilatkozatot kicsikarni az ügyben, a kemping üzemeltetője először azt mondta nekik, hogy még közleményt is kiad, annyira felháborították a történtek, majd visszakozott. – A résztvevők is félnek, pihenni mentek volna, nem pedig balhézni, ezért érthető okokból lemondták a nyaralásukat és visszakérték a tábor árát – így az elnök.
„Kisigmándon és Somogydöröcskén tábort szerveznek a homoszexuálisoknak, ahol a saját nemükhöz vonzódók még össze is házasodhatnak. Kisigmándon a homokosok rátámadtak a jobbikosokra” – harangozta be a döröcskei tábort a barikad.hu. Kesztyűs Attila, a Jobbik Somogy megyei elnöke állítja: senkit sem fenyegettek meg Somogydöröcskén, felőlük magánterületen mindenki azt csinál, amit akar. – Helyi neonáci fiatalokról sem tudunk, a környéken egyébként nincs is Jobbik-szervezet. Megkerestem a kemping-üzemeltetőt, aki húsz-harminc főnyi táborozni szándékozóról tudott, nem több százról. Azt mondta, őt senki sem fenyegette. Ki fenyegetett akkor kit? Akartak itt egyáltalán melegtábort, vagy ez csak egy médiahack, amibe bele akarták keverni a Jobbikot?
– Az ő dolguk. Nem érdekel. Nem foglalkozom vele – felelteZoltán Péter somogydöröcskei polgármester kérdéseinkre, hogy mit szólt a falujába tervezett melegrendezvényhez és ahhoz, hogy a szervező egyesület elnöke szerint ő volt a tábort ellenzők egyike. A polgármester úgy folytatta: – Nem érdekel, ki mit mond, egyedül az érdekel, hogy ebben a százötven fős községben ne legyen grimbusz.
Visszakérdeztünk, hogy mit ért grimbusz alatt, mire azt felelte, hogy „nézzen utána az értelmező kéziszótárban”, majd elköszönt és letette a telefont.
Forrás: sonline.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr394784009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása