A melegség jeleinek felismeréséről szerveztek szemináriumokat Malajziában, ahol akár 20 éves börtönbüntetéssel is sújtható akiről bebizonyosodik, hogy homoszexuális.

A maláj kormány olyan szemináriumokat indított el az országban, melyek a tanároknak és a szülőknek is segítenek abban, hogy kiszúrják, ha egy gyerek meleg. A továbbképzés az országban tapasztalható vallásos konzervativizmus előretörésével magyarázható – írja a Guardian.

A helyi tanárokat összefogó szervezet tíz szemináriumot rendezett országszerte. A szervezet szóvivőjének állítása szerint utolsó alkalommal 1500-an vettek részt az előadáson. Azt is hozzátette, hogy a szemináriumok vallásokon átívelő, multikulturális események voltak, elvégre minden vallás elítéli a homoszexualitást.

A szövetségi kormány képviselői először márciusban adtak hangot annak, hogy a jelenséget szeretnék megfékezni. Főleg az ország 29 milliós lakosságának 60 százalékát kitevő muszlimok körében.

Egy répagatyás, fehérpólós hipsztert is lebuziznának

A kiosztott röplapokban a szűk, világos színű ruhákat és a nagy kézitáskákat nevezik meg intő jelként a fiúk körében. Legalábbis a helyi médiumok tájékoztatása szerint.

A lányoknál azonban sokkal nehezebb kiszúrni a homoszexualitást a röplapokban írtak alapján. A leszbikusokról csak annyit tudni, hogy nem kedvelik a másik nem társaságát, ellenben szívesen lógnak és alszanak azonos nemű barátaikkal.

Akár 20 év homoszexualitásért

Malajzia a melegeken mellett az orális szexre sem tekint jó szemmel, mert mindkettőt természetellenesnek tartja. A helyi törvények szerint a melegeket megbotozhatják, pénzbírsággal sújthatják vagy akár 20 éves börtönbüntetésre is ítélhetik. Jelenleg kevés ilyen bírósági ügy van annak ellenére, hogy ez egyik korábbi miniszterelnök-helyettest, Anwar Ibrahimot már kétszer is megvádolták azzal, hogy meleg. Bár végül felmentették, hat évet így is börtönben kellett töltenie. Ibrahim az ügyet politikai lejáratóhadjáratnak tartja.

Az utolsó előadást az oktatási miniszer helyettese, Puad Zarkaski tartotta. Ezt hivatala is megerősítette, ő viszont nem kommentálta. Az állami hírügynökség azonban idézte a miniszterhelyettes mondandóját. Szerinte azért fontos a jelek felismerése, mert az segíthet megakadályozni ezt az egészségtelen életmódot a fiatalok körében.

A fiatalok szerinte könnyen kerülhetnek LMBT-csoportokkal (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) összefüggésbe hozható weblapok és blogok hatása alá. Az így kialakult nézeteiket pedig egyszerűen terjeszthetik baráti társaságukban, akár iskolaidőben is.

Forrás: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr934782971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása