Az indiai kormány arra kéri a Legfelsőbb Bíróságot, hogy vizsgálja felül a delhii bíróság azon 2009-es döntését, amely dekriminalizálta a homoszexualitást, mivel az „erkölcstelen”, valamint egyik fő oka az AIDS terjedésének – írja a BBC. 

A delhii bíróság döntése egy 148 éves törvényt, a büntető törvénykönyv 337. paragrafusát bírálta felül, miszerint a homoszexuális kapcsolat „természetellenes bűn”. Indiában sokan egyetértettek ezzel a szabályozással, az emberi jogi szervezetek azonban folyamatosan támadták azt – olvasható a BBC hírportálján. A homoszexuális kapcsolatért ugyanis tíz éves börtönbüntetést is kiszabhattak.

A delhii bíróság 2009 júliusában úgy határozott, hogy a felnőttek közti homoszexuális kapcsolatot nem lehet büntetőjogi eszközökkel szankcionálni. Az indiai homoszexuálisok üdvözölték a döntést, azonban egyre több társadalmi, politikai és vallási szervezet szorgalmazta a régi törvény visszaállítását.

A múlt héten a Legfelsőbb Bíróság vitát kezdeményezett a kérdésről. A visszaállítás ellenzői szerint nem lehet pontosan megállapítani, hogy mi az a „természetellenes szex”, és senki nem hivatott ezt definiálni – írja a BBC.

Forras: magyarkurir.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr904185958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása