„Egy meleg srác nem rivalizál, nem kirekesztő, nem érdekli, hogy nézel ki, van-e rajtad pluszkiló."
 
Melyikünk ne álmodozott volna a tökéletes pasiról, aki csillogó szemmel járja körbe a plázák puccos üzleteit, a körút aprócska boltjait, vagy kísér el minket szemrebbenés nélkül kedvenc turkálótúránkra. Aki reggel, délben, este utolérhető egy kis lelkizésre, és aki nem bámulja nyálcsorgatva a domborodó női idomokat? Aki nem szól be, ha már az ötödik gombóc fagyit tömjük magunkba, elviseli a menetrendszerűen érkező havi hisztirohamainkat, áttáncolja velünk az éjszakát és mindig kapható egy kis egészséges pletykálkodásra?

Ezért jó egy meleg barát! - neveti el magát Zita, aki otthonosan mozog a pesti meleg körökben. De vajon a sztereotípiákon túl miért mutatkozik egyre több nő meleg férfiak oldalán?
 
Így látják a pasik
 
- Nekem az a tapasztalatom, hogy általában azok a nők barátkoznak meleg férfiakkal, akik nehezen találják meg a közös hangot a többi nővel. Egy meleg srác érzékenyebben reagálja le a problémákat, sokkal önzetlenebbül, őszintébben ad tanácsot - mondja Krisztián. A kedvenc komikám, Lisa Lampanelli szerint azért is van ránk nagy szükség, mert ha mi nem lennénk, a duci lányoknak nem lennének barátaik. A lány-lány barátságok általában a féltékenykedés miatt szoktak megbukni. Persze ez így nagyon szereotíp, de tény hogy egy meleg srác nem rivalizál, nem kirekesztő, nem érdekli, hogy nézel ki, van-e rajtad pluszkiló. Ráadásul minket nem lehet sokkolni, bármilyen mocskos viccet elviselünk, és nem játsszuk a prűd királylányt.

Egy másik amerikai stand-upos, a melegjogokért nyíltan kiálló Kathy Griffin szerint azok a nők, akik kívülállónak érzik magukat, nagyobb eséllyel barátkoznak melegekkel. Ha nem értik a humorát, öltözködését, hát keres magának valakit, aki pont olyan különc, mint ő.
 
Igaz barátság vagy divathóbort?
 
Az angol szlengben a fag-hag kifejezés jelöli azokat a nőket, akik előszeretettel mutatkoznak meleg férfiak társaságában. Külföldön hatalmas kultusza van heteró lány- meleg pasi felállásnak. 2009 óta New Yorkban már külön szépségversenyt (Miss Fag Hag Pageant) is rendeznek a melegbarát hölgyeknek. Itthon is egyre többen szervezik lánybúcsújukat melegbárokba.
 
- Sokkal kényelmesebb úgy bulizni, hogy nem tapogat minden oldalról részeg férfihad, de ez is divat lett sajnos. Annál menőbb vagy, minél több meleg pasi van körülötted. Lassan olyanok lesznek, mint a táskák, vagy a cipők. Pedig a meleg fiúk nem kirakatbabák, akik jól mutatnak melletted egy buliban! - sóhajt elkeseredetten Zita.
 
Rozik a moziban
 
A heteró csajok - meleg pasik szimbiózisa a filmvásznon is hódít. Emlékezzünk a nagysikerű Will és Gracere, vagy Madonna és Rupert Everett kettősére A második legjobb dologban. A filmtörténet leghíresebb fiú-lány barátsága mégis Sarah-Jessica Parker és Willie Garson nevéhez fűződik. Carrie Bradshaw tudja milyen egy igazi barát. Ő és Stanford Blatch a Szex és New York első epizódjai óta elválaszthatatlanok, legyen szó sikkes partikról, flancos divatbemutatókról, vagy szerelmi bánatról.
 
Forras: kiskegyed.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gayculture.blog.hu/api/trackback/id/tr944147037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása